Ridao alerta que CiU i PSC volen pactar una llei electoral 'que afavorirà el bipartidisme i atempta contra la pluralitat'

Joan Ridao ha explicat després de l'executiva d'Esquerra que 'no som ingenus' respecte la proposta de llei electoral, la qual 'consagrarà el bipartidisme i instaurarà un sistema majoritari de facto', fet que ha rebutjat de totes totes. Ridao ha acusat CiU i PSC de 'fer servir el moviment del 15M com a coartada per pactar una llei electoral que no acostarà els electors als elegits, i que atempta clarament contra la pluralitat de Catalunya'. 'Des d'Esquerra lluitarem per garantir la pluralitat i el pes dels territoris, buscant altres fórmules més representatives que no pas les que proposa CiU, que només pretén esdevenir encara més hegemònica', ha afirmat.

Pel que fa al debat de política general que comença demà al Congrés dels Diputats, Ridao ha dit que Esquerra denunciarà que 'Zapatero s'ha convertit en el masover de la banca, ha implementat polítiques de dretes i no ha fet res per reforçar l'Estat plurinacional'. Concretament, Ridao considera que després de la manifestació del 10-J de l'any passat, 'Catalunya ha fet passes enrere perquè està lligada de mans i peus, a causa d'un procés de recentralització de l'Estat espanyol'.

En aquest sentit, Ridao ha alertat que tant a Espanya com a Catalunya ja ha començat una onada de privatitzacions. 'El govern d'Artur Mas fa servir la crisi com a excusa per acabar impulsant un autèntic model conservador de privatització dels serveis públics indispensables', ha dit Ridao, que ha posat com a exemple la declaració d'intencions del conseller Boi Ruiz: 'va començar convidant la gent a fer-se d'una mútua privada, i ara ja llogarà quiròfans', ha lamentat.