Raquel Sans, durant la roda de premsa d'avui / Esquerra Republicana
Raquel Sans, durant la roda de premsa d'avui / Esquerra Republicana

La portaveu republicana fa valdre l’estratègia negociadora encapçalada pels republicans com l’eina necessària per assolir l’amnistia, els indults o la derogació de la sedició

La portaveu d’Esquerra Republicana, Raquel Sans, ha fet valdre, aquest dilluns en roda de premsa, la llei d’amnistia que demà s’aprovarà al Congrés dels Diputats: “El que passarà demà és una victòria política gràcies, en part, a Esquerra Republicana, i no és el final de res, sinó el punt d’inici per poder resoldre el conflicte polític”.

Sans ha tret pit de l'estratègia negociadora emprada pels republicans els últims anys i ha ressaltat: "Ens deien que era impossible, i demà es demostrarà que és possible gràcies a la negociació", "hem fet moure el PSOE i, alhora, aquells que no apostaven per la negociació també formaran part d'aquest acord ampli", ha afegit.

Sans ha destacat “la mirada llarga” i el “llarg recorregut” que els republicans han transcorregut al llarg dels últims anys amb l’objectiu d’assolir la llibertat total: “Vam començar amb el reconeixement del conflicte polític fent asseure l’Estat a negociar, i, posteriorment, vam assolir avenços amb els indults i la derogació de la sedició”.

D’altra banda, la portaveu ha recordat que el partit és conscient de l'ofensiva judicial que hi ha a l'Estat en contra de l'amnistia i també de totes les maniobres del Partit Popular al Senat per mirar d'endarrerir al màxim l'aprovació de la llei. Així i tot, Sans s'ha mostrat ferma assegurant que, des del punt de vista legislatiu, la llei és “tan robusta com ha estat possible". "És una bona llei, la millor llei possible fruit de la necessitat d'arribar a un consens ampli imprescindible perquè el Congrés la tiri endavant", ha posat en valor.

Pels republicans, l’aprovació de la llei d’amnistia suposa fer un pas imprescindible per posar fi a la repressió i poder negociar en igualtat de condicions la resolució del conflicte polític, que tenen clar que ha de passar per la celebració d’un referèndum a Catalunya. Un referèndum que asseguren que faran possible, igual que tots els avenços aconseguits que tothom deia que eren impossibles.

Etiquetes