Raquel Sans, durant la roda de premsa d'aquest dilluns / Esquerra Republicana
Raquel Sans, durant la roda de premsa d'aquest dilluns / Esquerra Republicana

La portaveu republicana ha valorat com a "vergonyosa, però no per això sorprenent" una informació que revela, una vegada més, la guerra bruta de l'Estat contra l'independentisme

La portaveu d’Esquerra Republicana, Raquel Sans, ha interpel·lat directament l'actual president del govern espanyol davant les noves informacions que s’han fet públiques al voltant de l’Operació Catalunya: "Demanem que el govern de Sánchez no resti impassible. La seva reacció serà una nova prova del cotó per a demostrar que es diferencien d'aquesta Operació Catalunya, tenen l'oportunitat d'arribar fins al final i de condemnar aquestes pràctiques il·legals".

Sans ha valorat com a “vergonyosa, però no per això sorprenent” una informació que explicava que el ministre de l’Interior del Partit Popular Jorge Fernández Díaz rebia informes policials amb proves falses, dels quals el president Mariano Rajoy estava al corrent, i, posteriorment, els filtrava als mitjans, obrint la porta a la policia i els jutges perquè ho utilitzessin com a punt de partida per a moltes operacions judicials. “No ens sorprèn, però ens indigna com a demòcrates”, ha exclamat Sans.

"Aquesta operació és la punta de l'iceberg respecte a la persecució del moviment independentista. Amb l'operació Catalunya, però també amb espionatge amb Pegasus, que afecta presidents de la Generalitat i que situa els independentistes en una posició de desigualtat respecte a l'Estat, impropi d'un país democràtic", ha denunciat Sans.

En relació amb això, la portaveu també ha avançat que es demanaran compareixences, "al màxim nivell", de totes aquelles persones involucrades per tal de tenir "totes les explicacions" sobre aquesta situació. “Que aquells que han estat darrere les escoltes il·legals i informacions falses donin la cara i donin explicacions", ha conclòs.