Simó: 'El país té una urgència social, la solució és disposar d'un estat propi, i això no demana dilacions'

La portaveu nacional d'Esquerra Republicana, Anna Simó, ha explicat que 'el país té una urgència social, la solució és disposar d'un estat propi, i això no demana dilacions'. La celeritat del procés és clau per al seu èxit segons els republicans, que confien que la fixació de la data i la pregunta de la consulta donarà un nou impuls per a la convocatòria de la consulta.

Simó arran de les declaracions del PSC i El PSOE ha explicat que no creu que el PSC estigui movent-se en la direcció correcta per solucionar el problema polític, econòmic i social de Catalunya. Per això, ha reptat els socialistes a fer una proposta seriosa i creïble i abandonar el federalisme que, segons ella, no s'ajusta ni als desitjos dels catalans ni a la realitat política de l'Estat . Anna Simó ha insistit una vegada més que 'la proposta del PSOE i del PSC no respecten el dret a decidir dels catalans i, per tant, s'allunya de la centralitat política'. 'Si la proposta és que els ciutadans no puguin votar, el catalans necessiten una altra proposta', ha afegit.

Simó ha respost d'aquesta manera les crítiques que el primer secretari socialista va llençar aquest passat diumenge quan Navarro va acusar Esquerra Republicana d'haver abandonat la 'E' de les seves sigles , fet que Simó ha interpretat amb ironia. 'Des de la Transició ens hem fet un fart que ens escatimin la 'e' d'Esquerra i la 'c' de Catalunya en funció de quins són els suports que hem considerat que el país necessitava. Ara toca dir que som poc d'esquerres', ha indicat.

La portaveu republicana ha preguntat a Navarro si considera que les polítiques que va fer el PSOE per sortir de la crisi mentre governava eren d'esquerres i ha demanat al líder socialista que presenti alternatives d'esquerres als pressupostos, 'els repto a presentar alternatives més enllà de la fiscalitat justa que ha aconseguit incorporar Esquerra Republicana als Pressupostos' ha reblat.

Etiquetes