Vergés exigeix al Govern que posi fi a les dietes i als sous públics per damunt dels de Conseller

La diputada del Grup Parlamentari d'ERC, Alba Vergés, ha exigit aquest dimecres al Govern que posi fi a les dietes i als sous per sobre dels de Conseller, en compliment de l'acord signat a l’octubre del 2013 d'establir una taula salarial amb retribucions màximes per al personal directiu del sector públic. 'Les dietes de 26 persones del Departament de Salut publicades al Portal de la Transparència sumen 88.139,96 euros, i n'hi ha dues que, per assistir a òrgans col·legiats i a òrgans de Govern, han cobrat més de 10.000 euros. Això és molt? És poc? No ho hauríem d'estar debatent si el Govern hagués complert els acords d'aquest Parlament', ha reclamat la diputada al ple del Parlament.

Vergés ha recordat que, fa més d'un any, el Govern es va comprometre a tres punts -fixar els sous dels directius a partir d'una escala en funció del pressupost i el nombre de treballadors dels ens del sector públic; establir criteris d'avaluació de directius i publicar-ne els resultats; i revisar, regular i eliminar les dietes d'assistència a òrgans col·legiats i de Govern- que no s'han respectat.

'En un moment en què les finances de la Generalitat estan al límit i que s'han demanat molts esforços al sector públic, hem de donar exemple', ha demanat Vergés, insistint que cal revisar l'estructura de les entitats públiques per assegurar que els organigrames estan optimitzats i per comprovar que 'l'estructura immensa' de càrrecs és imprescindible.

Vergés també ha reclamat al Govern més esforços de transparència perquè els ciutadans tinguin accés a totes les dades. 'Al Portal de la Transparència hi estan publicades les dietes per assistir al Consell Assessor de l'Institut Català de la Salut, al Consell Rector del Parc Taulí i a la Junta de Patronat de l'Hospital Clínic, entre d’altres. Però en canvi, no hi apareixen altres òrgans de govern com l'Institut d’Assistència Sanitària o el consorci de Terrassa. Per què?', ha demanat la diputada.

Etiquetes