Marta Vilalta i Kènia Domènech en roda de premsa
Marta Vilalta i Kènia Domènech en roda de premsa

La portaveu nacional del Jovent Republicà ha denunciat l’intent d’espionatge a l’organització destapat ahir, “Estem decidits a culminar el procés d'alliberament nacional per molta repressió que ens imposin”

La secretària general adjunta i portaveu, Marta Vilalta, ha denunciat en roda de premsa l’actuació a Melilla del passat divendres, amb imatges que ha qualificat de “brutalitat contra els drets humans”. També ha criticat les declaracions del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, “amb desenes de persones assassinades, com pot dir que l’actuació va ser exemplar?”.

"Aquesta vulneració de drets és insostenible, com també ho és la pobra i lamentable reacció del govern espanyol”, amb aquestes paraules, Vilalta ha exigit una rectificació al govern espanyol, una investigació immediata dels fets i que aquestes actuacions no es tornin a repetir. La portaveu ha lamentat que es facin dir “el govern més progressista de la història” i permetin aquestes “aberracions”.

Ahir també es coneixia la notícia d’un intent d’espionatge, mitjançant la coacció, al Jovent Republicà. Per això, la roda de premsa ha comptat també amb la participació de la portaveu nacional de l’organització juvenil, Kènia Domènech, que ha denunciat el que considera “una vulneració de drets com el de participació política i el de manifestació”. Domènech ha assegurat que l’Estat i les seves clavegueres tenen un clar interès en les organitzacions juvenils independentistes perquè “els fem por, saben que organitzats som més forts i estan disposats a absolutament tot”.

Però, malgrat això, la portaveu del Jovent Republicà ha reivindicat que “només mostren desesperació” i que estan decidits a “culminar el procés d’alliberament nacional per molta repressió que ens imposin”. Finalment, ha anunciat que emprendran accions.

Vilalta, que ha volgut mostrar la solidaritat, en nom d’Esquerra Republicana, a les persones afectades “per aquestes coaccions i maniobra dels serveis seguretat de l’estat”, ha remarcat que “la repressió és una realitat” i que des del partit “ho intentarem tot” per acabar amb aquesta.

Per últim, la portaveu republicana ha lamentat les notícies que arriben a escala internacional. D’una banda, la derogació del dret a l’avortament als Estats Units, que ha qualificat d’una “regressió de drets de les dones intolerable” i ha alertat que a l’estat espanyol “alguns també ho voldrien imposar si aconsegueixen les quotes de poder”. En la mateixa línia, ha lamentat i mostrat la seva solidaritat amb les víctimes del crim d’odi viscut a Oslo.

“Precisament perquè cada dia tenim exemples de regressió de drets humans, hem de presentar batalla cada dia i seguir sent útils”, ha sentenciat Vilalta.