Dolors Bassa, protagonista de l'1 de Maig
Dolors Bassa, protagonista de l'1 de Maig

Esquerra Republicana participa en la manifestació de l'1 de Maig amb el lema 'La República del Treball Digne' reivindicant un marc propi de relacions laborals que deixi enrere la precarització i la pèrdua de drets laborals que han significat les reformes de socialistes i populars els darrers anys al capdavant del govern de l'Estat

El tradicional acte de l'1 de Maig que Esquerra Republicana celebra davant del monument a l'advocat laboralista Francesc Layret a la plaça Goya de Barcelona esdevé aquest any un acte nacional que reivindicarà l'alliberament dels presoners polítics i el retorn de les persones exiliades.

L'acte se centrarà especialment en la figura de la consellera Dolors Bassa, presa política a Alcalà Meco, per les seves responsabilitats al capdavant del Departament de Treball, Afers Socials i famílies al Govern i per la seva trajectòria com a sindicalista lluitant per la millora dels drets laborals.

L'acte, sota el lema #FreeBassa, serà a partir de les 10 del matí de l'1 de Maig a la plaça Goya i comptarà amb parlaments d'Alfred Bosch, president del Grup d'Esquerra Republicana a l'Ajuntament de Barcelona; Marta Vilalta, portaveu nacional d'Esquerra Republicana; Laura Pelay, representant del sindicat UGT; un representant de la família de la Dolors Bassa, i Òscar Riu, representant del Fòrum Sindical d'Esquerra Republicana.

"L'1 de Maig tothom ha de sortir al carrer per conquerir el que ens han pres i el que ens manca"
Dolors Bassa
 Agenda de les principals manifestacions de l'1 de Maig als Països Catalans
Agenda de les principals manifestacions de l'1 de Maig als Països Catalans

Tot seguit, a les 11,30 h. i des de la Ronda de Sant Pere amb Passeig de Gràcia, sortirà la manifestació unitària de l'1 de Maig, en què Esquerra Republicana participa amb un bloc propi i sota el lema 'La República del Treball Digne'.

Dolors Bassa sempre ha assistit a títol personal i dos anys com a consellera del Govern a la manifestació, i enguany serà tristament protagonista per l'empresonament injust a què es veu sotmesa per l'Estat espanyol. En paraules seves, "l'1 de maig tothom ha de sortir al carrer per conquerir el que ens han pres i el que ens manca". L'any passat Dolors Bassa explicava amb motiu de l'1 de Maig que "ens fem nostres com a Govern les reivindicacions dels sindicats sobre com ha de millorar el treball, i ara ja no parlem de quantitat sinó de qualitat", i insistia que "Catalunya necessita competències pròpies perquè amb normativa laboral pròpia i salari mínim propi podríem millorar molt el món laboral del nostre entorn".