Anem a Madrid a fer sentir el clam de democràcia, civisme i llibertat

El portaveu adjunt del grup parlamentari d’ERC, Lluís Salvadó, ha explicat que els diputats que aniran al Congrés de diputats el 8 d’abril a defensar el traspàs de la competència per a convocar referèndums per la via de l’article 150. 2 faran arribar el clam majoritari dels ciutadans de Catalunya al Congrés dels Diputats. ‘Un clam que l’hem sentit al carrer en diverses manifestacions. Un clam de democràcia, de civisme, de llibertat, de confiança d’uns ciutadans amb el dret a decidir el nostre futur com a principi democràtic. El futur de Catalunya només ens pertany als catalans i a les catalanes’.

Salvadó ha lamentat que ‘aquest clam alguns el pretenen fer callar a cop de sentència, a cop de constitució, il·legalitzant l’Assemblea Nacional o suspenent la Resolució de Sobirania. Un clam que no aturarà ni el Congrés, ni cap Tribunal, per molt constitucional que sigui, perquè en democràcia, la majoria mai pot estar sotmesa a un marc polític que no accepta’.

El portaveu republicà ha assegurat que ‘la terna que representarà al Parlament, i també a Catalunya, representa a l’àmplia majoria parlamentària, que el 25 de novembre del 2012, va rebre el mandat democràtic de donar el dret als catalans a decidir el nostre futur polític col·lectiu mitjançant una consulta. Una terna que anirà a Madrid a oferir pacte, a oferir diàleg, a afrontar de forma responsable la inviabilitat evident de la relació entre Catalunya i l’Estat espanyol. Hi aniran amb l’esperança de trobar una resposta a la britànica, a la canadenca, una resposta pròpia de països democràticament avançats’.

Lluís Salvadó ha explicat que ‘fem aquest pas amb la convicció que el mandat electoral que tenim, només té una resposta possible: el 9 de novembre, democràcia. A Madrid només anem a proposar un camí per a fer possible el 9 de novembre, anem a debatre sobre les vies legals. Al Congrés no anem ni a demanar permís, ni a retre vassallatge. Al Congrés anem a oferir una ma estesa per a resoldre aquest conflicte com a països civilitzats’.

‘Els partits espanyols, tots, el PP i també el PSOE, hauran de decidir si prioritzen barallar-se pels vots de l’anticatalanisme que han cultivat durant anys, o prefereixen fer una aposta valenta per millorar la democràcia espanyola. El grup parlamentari d’Esquerra Republicana estem convençuts que els tres diputats donaran una lliçó de democràcia, que s’explicaran mirant al món i que convenceran als ciutadans que encara esperen alternatives per part de Madrid, que la única via és la catalana’, ha reblat Salvadó.