Caula, al PSC: 'Aplicar el 155 és llençar-lo contra tots els catalans, també els votants del PSOE'

Els republicans alerten de "l'advertiment permanent" contra l'independentisme i avisen que aplicar el 155 un altre cop va en contra de tots els ciutadans de Catalunya, no només els independentistes

La portaveu parlamentària d'Esquerra Republicana, Anna Caula, ha alertat aquest dimecres de l'apujada del to del PSOE els darrers dies i ha advertit que el PSC ho avala. "Si ho diuen ells, ho diuen vostès; us feu vostra l'amenaça per davant de la democràcia si no us en desmarqueu amb claredat", ha afirmat Caula en intervenir al ple per preguntar al president de la Generalitat, Quim Torra.

És per això que la portaveu ha reclamat un gir al PSC per a una solució política i cap al diàleg: "Obriu les mires, hi ha més opcions que reprimir. Per què el PSOE només proposa repressió? Sigueu valents i parlem on toca", ha reclamat la portaveu dels republicans.

Caula ho ha defensat així després de les "campanes d'amenaça" dels darrers dies que pretenen "arrossegar a la por" i criminalitzar el dret a protesta i el dret a ser independentistes, ha afirmat. "El 155 com a modus vivendi contra la dissidència; sense adonar-se que aplicar el 155 és llençar-lo contra tots els catalans: no només contra els independentistes, sinó contra tots, els votants del PSOE inclosos", ha afegit.

Tot plegat ho ha dit a l'avantsala de "dies difícils" amb la sentència "de venjança" contra els dirigents independentistes per l'1-O. "Caldrà una resposta institucional, jurídica, social i internacional. I saber-nos tots a l'alçada davant d'una sentència que només serà justa si és absolutòria; però no ho serà", ha resolt Caula.

Etiquetes