Aragonès: “El 26 de maig derrotarem Albiol a Badalona i Borrell a Europa”

El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, i l'eurodiputat, Jordi Solé, destaquen la importància per derrotar la repressió que Oriol Junqueras, un pres polític, sigui eurodiputat i candidat a la presidència de la Comissió Europea

El vicepresident del govern i adjunt a la presidència d’Esquerra Republicana, Pere Aragonès, ha assegurat, en un acte davant de 400 persones a Badalona, que el proper 26 de maig cal derrotar, de nou, el feixisme: “El 28 d’abril Catalunya va sepultar el feixisme a les urnes i ho tornarem a fer a Badalona i al conjunt del país”. En aquest sentit, Aragonès ha estat contundent: “Oriol Junqueras, un pres polític, és el millor candidat per derrotar el candidat del PSOE, Josep Borrell, que en plena campanya electoral reia del seu empresonament, doncs el derrotarem! El 26 de maig derrotarem a Badalona Xavier Garcia Albiol i a Europa, Josep Borrell”.

Aragonès també ha destacat la lluita antifeixista de Badalona: “La lluita que hi ha aquí a Badalona, aquest combat entre la repressió, i els que apostem pels drets i les llibertats, també hi és a Europa, on l’extrema dreta vol entrar amb força al parlament europeu. Som el millor baluard i trinxera per batallar pels drets i llibertats”.

Per la seva banda, l’eurodiputat i candidat al Parlament europeu, Jordi Solé, ha estat crític amb l’actual Unió Europea: "Els estats han estat incapaços de posar-se d’acord en l’acollida de refugiats, aquesta no és l’Europa que ens representa. Com tampoc ho és l’Europa obsessionada amb el rescat bancari. Rescaten bancs però no el medi ambient. Si el medi ambient fos un banc ja l’haurien rescatat”, ha afirmat.

Solé també ha recordat que aquesta mateixa Unió Europea és la que "mirava a una altra banda quan pegaven a la gent per anar a votar en aquest país. Perquè això no torni a passar portarem un pres polític al Parlament europeu: Oriol Junqueras”.

La Unió Europea mirava a una altra banda quan pegaven a la gent per anar a votar en aquest país. Perquè això no torni a passar portarem un pres polític al Parlament europeu: Oriol Junqueras
Jordi Solé Diputat i candidat al Parlament europeu
  Aragonès: “El 26 de maig derrotarem Albiol a Badalona i Borrell a Europa”

En clau local, la candidata a l’alcaldia de Badalona, Dolors Sabater i el número 2 al consistori badaloní, Oriol Lladó, han coincidit en recalcar que cal lluitar “fins al darrer minut” per ser la força més votada a Badalona el 26 de maig i, així, derrotar al PP de Xavier Garcia Albiol i evitar un pacte amb el PSC “que no és de fiar”.

Així, Dolors Sabater ha explicat que “l’opció valenta a Badalona és aquesta coalició que trenca els esquemes de les coalicions clàssiques, som molt més que una coalició, sumem a molta gent. Sabem segur que a dia d’avui l’única organització que pot plantar cara al senyor del PP és la Badalona valenta”, ha afegit.

En aquest sentit, Oriol Lladó ha assegurat que la Badalona valenta és “l’única força que pot garantir tenir un govern en clau de República, de drets i de serveis públics. Guanyarem, guanyarem junts perquè tots ens hi ajudarem el 26 de maig”.

Per últim, el president d’Esquerra Republicana a Badalona i número 4 a la llista de Badalona, Alex Montornès, s’ha mostrat dur contra Albiol: “Durant 28 anys, Albiol ha treballat molt però no ho ha fet al servei de la gent de Badalona, sinó fent d’altaveu dels discursos més reaccionaris, amb idees masclistes, homòfobos i pròpies del feixisme", ha conclòs.