Una associació d’advocats europeus “aplaudeix” la llei d’amnistia i defensa una “solució democràtica” per Catalunya

Sostenen que l'amnistia és un "pas important" per resoldre el conflicte polític a través del diàleg, en lloc del sistema judicial

L’Associació Europea d’Advocats per la Democràcia i els Drets Humans al Món (ELDH), que agrupa advocats i juristes de 22 països, s’ha pronunciat favorablement a la llei d’amnistia que s’està tramitant al Congrés dels Diputats espanyol, una fita de l’independentisme català que ha de posar el comptador de la repressió a zero i la primera de les tres condicions que Esquerra Republicana va exigir al PSOE per a la investidura.

En una declaració, els membres d’aquesta associació “aplaudeixen” la presentació al Congrés del projecte de llei d’amnistia i afirmen que és constitucional i que compta amb el suport d’una “absoluta majoria” de la cambra. Ho consideren un “pas important” per resoldre el conflicte polític per mitjà del diàleg i la democràcia, en lloc del sistema judicial.

Expliquen, també, que en el judici als nou líders independentistes al Tribunal Suprem, el 2019, l’antic copresident de l’associació, Bill Bowring, i d’altres membres del Comitè Executiu van observar “parcialitat política” i defensen que el referèndum de l’1 d’octubre va ser un “acte no violent de desobediència civil, organitzat pacíficament per permetre escoltar la veu de la ciutadania de Catalunya”.

És per això que l’associació ha estat donant suport a les campanyes en favor de l’amnistia, per tal que els polítics independentistes no estiguessin “amenaçats” i es pogués trobar una solució “democràtica” a través d’un “debat més positiu”.

Finalment, l’associació assevera que continuarà seguint l’evolució del projecte de llei i donarà suport a la resolució de conflictes polítics mitjançant processos democràtics.

Etiquetes