Sara Bailac al ple del Senat
Sara Bailac al ple del Senat

La portaveu republicana al Senat ha subratllat que el seu partit és garantia perquè l'amnistia tiri endavant i ha apel·lat a "els uns i els altres" perquè s'aprovi "com més aviat millor"

La portaveu d'Esquerra Republicana, Sara Bailac, en una pregunta realitzada al Senat aquesta tarda al ministre de Presidència, Justícia i Relacions amb les corts, Félix Bolaños, ha ironitzat assenyalant que el Partit Popular "s'ha equivocat" en sol·licitar un informe a la Comissió de Venècia que ha acabat avalant la Llei d'amnistia: "el seu intent per a sabotejar la Llei d'amnistia no els ha sortit bé. Han quedat en evidència".

"Són un fracàs", ha afirmat Bailac sobre els "intents reiterats del Partit Popular per a torpedinar la norma", que ha recordat la reforma exprés del reglament de la cambra o la petició d'informes no preceptius. Per a la portaveu el "soroll" que s'obstinen a continuar fent els popular entorn la Llei ve motivat per una "evident necessitat de dissimular l'ús partidista que fan de les institucions, en aquest cas el Senat".

La republicana, dirigint-se al Partit Popular, ha apuntat que "encara que insisteixin", la Comissió de Venècia amb el seu informe confirma que l'amnistia és una "eina homologable a nivell europeu i permet entendre la norma com una eina per a retornar a la política allò que no s'hauria d'haver judicialitzat mai".

Finalment, Bailac ha insistit en la necessitat que aquesta llei d'amnistia s'aprovi, apel·lant "als uns i els altres" perquè això es faci "com més aviat millor", i ha subratllat que Esquerra Republicana continuarà sent "garantia perquè hi hagi Llei".

Etiquetes