Bosch reclama a Rajoy que posi en verd el semàfor de la democràcia a Catalunya

El portaveu d’Esquerra Republicana-Catalunya Sí, Alfred Bosch, ha preguntat aquest dimecres al president del govern espanyol, Mariano Rajoy 'en què es basa per impedir el referèndum del dia 9 de novembre'. Bosch ha reclamat a Rajoy que 'posi en verd el semàfor de la democràcia, que el té sempre en vermell' i l'ha reptat també a 'convocar, si ho desitja, una consulta en la qual participin tots els espanyols'. Ho ha fet com a resposta a les paraules de Rajoy que ha afirmat que la sobirania pertany a tots els espanyols. 'Si vol, faci la proposta!', li ha etzibat el portaveu independentista.

'A Catalunya hi ha milions de persones que esperen i si no canvia el semàfor pot provocar un accident', ha afirmat el diputat català, abans de recordar-li que 'nosaltres sempre creuem en verd, però si el semàfor no canvia ja trobarem un pas de zebra'.

Bosch ha recordat unes declaracions de Rajoy on aquest afirmava que 'el vot és el millor que tenim per a decidir el nostre futur col·lectiu, així com que Espanya està adherida al Pacte internacional de drets polítics i civils, sancionat pel rei d’Espanya', i on es pot llegir que 'tots els pobles tenen dret a la lliure autodeterminació, en virtut d’aquest dret estableixen lliurament la seva condició política'.