Bosch: 'Tots els que som aquí hi érem el 10J, però no tots els que van ser-hi el 10J voten independentista'

El candidat de la coalició independentista ERC-RCat-Catalunya Sí, Alfred Bosch, ha presentat avui els candidats i candidates per totes les demarcacions i els membres de la llista que concorreran a la candidatura que ell encapçala. Bosch ha estat acompanyat pel candidat al Senat, Moisès Broggi, juntament amb el número 2 per Barcelona, Joan Tardà, la numero 3 per Barcelona, Ramona Vergés (Rcat), i les persones que encapçalen la llista per Girona, Lleida i Tarragona, Teresa Jordà, Xavier Castellana i Adam Tomàs respectivament. Els tres caps de llista del País Valencià: Mario Carbonell, Lluís Batalla i Joan Serra; així com el candidat per les Illes, Joan Gaià.
També hi han participat de la presentació el número 4 per Barcelona, l'illenc Joan Lladó; així com Marta Vilaret, Jordi Cartanyà, Mireia Ingla i Rafel Fabregat. Bosch ha destacat també l'aposta per 'obrir-se a la societat' que s'ha demostrat amb la presència d'independents com Gemma Ferrer, Pep Cruanyes, Jaume López, Gorka Knörr, i Miquel Sellarès.

Durant la seva intervenció, Bosch ha destacat que presentava 'homes i dones compromeses amb la causa dels drets i llibertats del país'. Ho ha fet en un 'punt emblemàtic de Barcelona: el lloc on va arrencar la manifestació del 10J: el clam més multitudinari mai vist en els darrers 40 anys a Catalunya. Un exemple ben viu de com la societat civil, amb Òmnium al capdavant, va ser capaç de mobilitzar tots els ressorts del país'.

El número 1 d'ERC-Rcat-Catalunya Sí ha posat l'èmfasi en el fet que 'tots els que som avui aquí, també hi érem el 10J. Però no tots els que van ser-hi el 10J voten independentista. Molts encara sembla que vulguin seguir pertanyent a una comunitat autònoma en comptes de votar conseqüentment per l'estat propi', i ha fet una crida a sumar perquè 'tots els que som avui aquí, i la majoria dels que van ser-hi el 10J som persones que compartim la necessitat que l'independentisme català enviï un missatge clar a Madrid'.


El corredor Mediterrani no vol festes, vol posar fil a l'agulla


Alfred Bosch ha parlat del corredor mediterrani com 'el corredor del talent, el cordó umbilical de l'activitat econòmica dels Països Catalans i la columna vertebral de les accions per encarar el futur amb garanties per sortir de la crisi'. En referència als actes previstos amb presència del ministre Blanco i del govern de la Generalitat, Bosch ha dit que 'el que cal no són festes, sinó començar a treballar, i qualsevol despesa que es pugui fer en aquestes celebracions estaria millor destinada si s'invertís en infraestructures ferroviàries, aeroportuàries i portuàries i ajudés a avançar en la construcció d'aquest eix vital per a la nostra economia.'