Comín: “Quan siguem  república aconseguirem ser la Finlàndia de la salut, només per això la república és imprescindible i imparable”

Esquerra Republicana ha organitzat l’acte per parlar de la construcció de la nova república en matèria de Salut a Reus. El conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Toni Comín, acompanyat de la regidora de Salut de Reus i portaveu d'Esquerra, Noemí Llauradó, ha exposat els principals pilars per una salut de qualitat, universal i pública en la nova república. El conseller de Salut, Antoni Comín, ha destacat que “els principis del sistema de salut són la participació i el diàleg entre pacient i metge ha de ser horitzontal” i ha defensat que “els ciutadans hem de participar en la presa de les decisions clíniques i assistencials del sistema de salut. Les decisions han de ser compartides”.
 
El conseller Antoni Comín ha posat èmfasi en la gran tasca que estan duent a terme els professionals als centres sanitaris, amb un lideratge actiu i ha recordat que “aquest país ha fet el miracle de tenir un dels sistemes de salut més bons d’Europa, tot i tenir un dels més mal finançats, i això és gràcies a uns professionals increïbles”. “Hem fet una revolució republicana: la recerca, la innovació i el coneixement l’aporten tots els professionals del sistema de salut” ha manifestat Comín. El conseller de Salut ha finalitzat el discurs dient que "quan siguem república aconseguirem ser la Finlàndia de la salut, només per això la república és imprescindible i imparable", i ha  reclamat que això “va d’independència i de república, però sobretot va de democràcia”.
 
 
Per la seva banda, la regidora de Salut a Reus i portaveu d’ERC, Noemí Llauradó, ha apuntat que “el primer valor fonamental i de l’estat del benestar és la salut” i ha afegit que “valors de la universitat i dels hospitals universitaris, de la recerca i el coneixement són essencials pel futur i dóna un valor afegit de la nova república”. A l'inici de l'acte, diferents experts de l’àmbit sanitari del territori van introduir la temàtica com l’exregidor d’ERC a Reus, l’Estanis Salvadó, que ha parlat del model sanitari local i la seva implementació; el Doctor del CAP Fortuny, Jesús San Miguel, que ha introduït la vessant sobre la salut comunitària; el degà de la Facultat de Medicina de la URV, Antoni Castro ha explicat com l'Hospital és un element de creixement socioeconòmic de la ciutat i punter en l'àmbit universitari i de recerca; i el geògraf i professor de la URV, Robert Casadevall ha exposat el futur i visió metropolitana de la sanitat. L’acte ha estat conduit per la  regidora d’ERC-MES-MDC, Montserrat Flores.