Sara Bailac i Gorka Elejabarrieta en la reunió d'Esquerra i EH Bildu
Sara Bailac i Gorka Elejabarrieta en la reunió d'Esquerra i EH Bildu

Sara Bailac: “Continuarem treballant per constituir-nos com un Estat propi”

Aquests dijous 17 d’agost ha tingut lloc la constitució de les corts espanyoles a les 10h de matí al Senat. Per part d’Esquerra Republicana han assistit la Secretària de Coherència Política i diputada al Parlament de Catalunya, Alba Camps i Vicesecretari general de Coordinació Institucional, Eloi Hernàndez en representació del partit. La formació Republicana, que es va presentar a les eleccions en coalició amb EH Bildu, constituirà el grup parlamentari “Esquerres per la independència”.

El grup parlamentari estarà format pels senadors republicans Sara Bailac, Joan Queralt, Jordi Gaseni, Josep Maria Reniu, Adelina Escandell i Pau Furriol. Els senadors d’EH Bildu que completaran el grup són: Gorka Elejabarrieta, Idurre Gabantxo, Olaia Duarte, Josu Estarrona, Mario Zubiaga.

Els republicans han promès el seu càrrec en català amb la fórmula "Per l'amnistia i l'autodeterminació, fins a la constitució de la República Catalana, per imperatiu legal, prometo". En aquest sentit, Bailac ha insistit en el compromís d'Esquerra Republicana per avançar cap a la República Catalana, "que ningú dubti que continuarem treballant per constituir-nos com un Estat propi".

 Reunió dels grups parlamentaris d'Esquerra Republicana i EH-Bildu al Senat
Reunió dels grups parlamentaris d'Esquerra Republicana i EH-Bildu al Senat

Etiquetes