Joan Queralt i Gemma Ubasart, en l'acte organitzat per Amnistia i Llibertat.
Joan Queralt i Gemma Ubasart, en l'acte organitzat per Amnistia i Llibertat.

El senador republicà i la consellera de Justícia, Drets i Memòria, Gemma Ubasart, reivindiquen l’eliminació del delicte de sedició i els indults com a passos previs en el camí cap a l’amnistia

El senador d’Esquerra Republicana Joan Queralt, la consellera de Justícia, Drets i Memòria, Gemma Ubasart, i altres experts i juristes han reflexionat aquest divendres sobre la proposta de llei d’amnistia que ha de servir per a posar fi a la repressió de l’Estat contra l’independentisme.

En un acte organitzat per Amnistia i Llibertat a l’Ateneu Barcelonès, Queralt, expert en Dret Constitucional, ha afirmat que l’amnistia “és una eina de justícia”. Queralt ha assegurat que “tècnicament” aprovar la llei és “fàcil”, ha sostingut que només és una qüestió de voluntat política i ha manifestat que els republicans faran servir la seva força política en aquesta direcció.

Ubasart ha subratllat que l’amnistia podria ser “el final d’un camí de la desjudicialització”, i en aquest sentit ha destacat la importància dels indults als presos i preses polítiques i la supressió del delicte de sedició del Codi Penal com a passos previs per desbrossar el camí per arribar-hi. Amb tot, ha sostingut que l’amnistia no seria un punt final, sinó l’inici d’una “escletxa d’oportunitat per poder avançar” i retornar el conflicte polític al terreny de la política per a una solució democràtica que doni la veu al poble de Catalunya.

En l’acte també hi ha participat l’expert en Dret Constitucional i director de l’Institut d’Estudis d’Autogovern, Joan Ridao, que ha denunciat que la sentència del Tribunal Suprem per l’1-O va ser una “autèntica aberració” i ha afirmat que l’amnistia “no vulnera una separació de poders que és inexistent”.

Etiquetes