El Congrés aprova una proposta d'Esquerra per impulsar campanyes de detecció precoç del VIH

El Congrés ha aprovat aquest dimecres una PNL d'Esquerra que insta el govern a ‘realitzar una campanya institucional de conscienciació sobre les conductes de risc, la necessitat de prendre mesures preventives i la importància de realitzar la prova del VIH per a una detecció precoç en cas de pràctiques no segures'. La proposta d'Esquerra també reclama ‘prioritzar en la campanya institucional esmentada en el punt anterior, la conscienciació dels grups que pateixen una major incidència de noves infeccions, tenint en compte la particularitat de les actituds de transmissió de cada un d'ells' i finalment, ‘emmarcar la campanya de conscienciació i prevenció en el context d'una educació sexual lliure i sana'.

Durant la seva intervenció, el diputat d’Esquerra, Francesc Canet, ha insistit en el fet que ‘les campanyes han de ser dirigides a la detecció precoç del VIH perquè la conscienciació sobre la necessitat de fer la prova provoca una conscienciació paral·lela sobre la percepció del risc i la necessitat de prendre mesures’ i ha recordat que una detecció tardana ‘comporta menys beneficis dels tractaments i major risc de complicacions’. Canet ha reclamat campanyes específiques sectorials perquè ‘el 40% dels pacients se'ls detecta el VIH massa tard, tenint especial incidència en les persones heterosexuals i específicament en majors de 55 anys’.

La proposta s’ha aprovat gràcies al vot de totes les formacions a excepció del PP, que s’ha abstingut perquè volia eliminar el punt on es feia referència a l’educació sexual lliure i sana.

Etiquetes