ERC aplaudeix la resposta de Brussel·les sobre la preocupació de què es pogués fumar a l’Eurovegas

El diputat Marc Sanglas celebra que s’hagi trobat ‘un aliat’ per aturar el projecte, el qual suposa un model de creixement altament destructiu amb el territori

La resposta de la CE deixa clar que qualsevol actuació ha de complir escrupolosament els requisits establerts a la directiva d’Aus i pels republicans, les raons d’interès social o econòmic que permeten l’excepcionalitat en cap cas queden aquí acreditades



El diputat d’Esquerra al Parlament de Catalunya, Marc Sanglas, valora positivament haver aconseguit un aliat a la Comissió Europea després que el comissari de Salut i Política de Consumidors, John Dallin, hagi respost a la pregunta dels republicans dient que “comparteix plenament la preocupació per la possibilitat que es pugui fumar a Eurovegas”. Sanglas ha dit que ‘hem aconseguit un aliat amb el tema antitabac. Deixar fumar a l’Eurovegas suposaria anar enrere i seria un greuge comparatiu amb tots els serveis de restauració del país sotmesos a la normativa. No podem permetre excepcions per a casos concrets, i sobretot, si va en detriment de la salut pública i dels empleats que treballarien en aquest centre d’oci’.

Aquesta resposta ‘va en la línia del que nosaltres havíem plantejat i implica que la Comissió Europea veu aquest tema des de la mateixa perspectiva que nosaltres’.

Sanglas ha destacat també que la resposta també dóna la raó als republicans en el tema mediambiental. ‘Per una banda, la CE no pot opinar a fons perquè no té tota la informació. Denunciem per tant, la opacitat en què s’està treballant el projecte –ocultació d’informació a la opinió pública-. No anem desencaminats però en què es tracta d’un macroprojecte que busca un vestit a mida amb la complicitat del Govern espanyol i català’.

Per altra banda, la resposta de la CE recorda l’existència d’un article que parla d’excepcions. ‘L’espai del Delta del Llobregat té reconeixement i solidesa a nivell europeu que queda plenament emparat per la normativa europea, i que en el cas que s’haguessin d’aplicar excepcions estem segurs que els criteris del Govern català i la Comissió Europea no són els mateixos, atès que ha quedat clara la sensibilitat de la CE cap aquest territori, en canvi la del Govern català ha estat nul•la’, ha afegit el diputat republicà. Pels republicans, les raons d’interès social o econòmic que permeten l’excepcionalitat en cap cas queden aquí acreditades, i a més, la resposta de la CE deixa clar que qualsevol actuació ha de complir escrupolosament els requisits establerts a la directiva d’Aus.
ERC demana que la Comissió Europea s’impliqui d’ara endavant en el tema i doni suport a les reivindicacions per evitar un model de creixement que és altament destructiu amb el territori.