ERC considera extremadament greu el desacatament de RENFE al Parlament

El portaveu adjunt d’ERC, Oriol Amorós,  ha lamentat que RENFE no hagi comparegut aquest matí que han començat els tràmits de la modificació de la llei ferroviària que va proposar ERC per tal de fer possible que la Generalitat tingui capacitat d’elecció de l’operador ferroviari. En aquests treballs avui han començat les compareixences (una trentena d’experts) i RENFE s’ha negat a comparèixer.

Oriol Amorós, portaveu d’ERC a la comissió, ha qualificat aquest fet 'd’extremadament greu' atès que ‘sembla que no se n’hagin assabentat del traspàs i del seu nou rol en el marc institucional: avui RENFE està sota l’autoritat de la generalitat i, per tant, sota el control del Parlament’.

Amorós ha explicat que ‘quan el Parlament li ho demani, RENFE té l’obligació moral i legal de comparèixer. Per respecte als ciutadans de Catalunya i per que així l’obliga la llei’.

Per altra banda, Amorós ha destacat que el fet que comenci la tramitació d’aquesta llei a iniciativa d’ERC per a fer possible l’elecció d’operador ferroviari posa de manifest un nou incompliment de l’Estat, atès que era un compromís del traspàs de Rodalies, que han incomplert.