Jordà: 'El 23J hem d’escollir entre el fals cara a cara d’una Espanya rància i caduca de Feijóo i Sánchez, o l'independentisme d’Otegi i de Junqueras'

La candidata Republicana al Congrés adverteix que PSC i comuns renuncien a defensar Catalunya per sucursalisme a PSOE i Sumar.

La candidata d'Esquerra Republicana per Barcelona al Congrés, Teresa Jordà, ha assegurat aquest dimarts des de Cambrils que el dilema a l'hora de votar aquest 23-J es resumeix en escollir si donar el vot per al PSOE i PP, o si posar-se al costat de l'independentisme d'esquerres català i basc. "Aquest 23j hem d’escollir si triem el fals cara a cara d’una Espanya rància i caduca de Feijóo i Sánchez o si triem l’independentisme d’Otegi i de Junqueras", ha apuntat Jordà contraposant el debat a l'acte d'Esquerra Republicana I Bildu d'aquest dilluns a Durango.

De fet, Jordà ha constatat que al debat d'aquest dilluns els candidats socialista i popular van situar l'independentisme d'Esquerra Republicana i Bildu com el principal enemic del règim del 78. "Va ser difícil aguantar-lo" ha reconegut Jordà. Però va servir per certificar que aquest 23j hi ha moltíssim en joc perquè Sánchez I Feijóo van parlar "més de passat que de futur" mentre Otegi i Junqueras es conjuraven al País Basc per avançar tant en l'autodeterminació -"ho portem al cor"- com socialment Euskal Herria i Catalunya.

De fet Jordà ha evidenciat, també, al costat dels candidats tarragonins Jordi Salvador i Laura Castel, que darrere de tot el reguitzell de mesures que va detallar Sánchez al cara a cara hi ha Esquerra i Bildu estirant el PSOE. "Arrossegant les lleis a l'esquerra perquè servissin a la gent", ha dit.

Al seu torn, Salvador ha reivindicat el paper dels republicans en batalles com la pujada de les pensions i ha defensat la posició d'Esquerra Republicana en contra d'una reforma laboral que no protegeix els treballadors. "Nosaltres vam votar-hi en contra, com ens vam comprometre que faríem", ha dit.

Castel ha repassat la feina feta en clau internacional al Consell d'Europa i amb l'informe Cilevics, contrari a criminalitzar referèndums i partidari de la reforma del Codi Penal. I ha recordat els intents de PP i PSOE per frenar-ho. "Hem pencat molt, i ens sentim orgullosos d’haver-los fet pencar encara més a ells", ha conclòs al costat d' Hélène Arcelin, candidata també al Congrés.