El Govern podrà integrar centres educatius a la xarxa pública

Bargalló defensa que el decret llei, aprovat al Parlament, aborda una problemàtica i ofereix eines per solucionar-ho

El Parlament ha aprovat aquest dimecres un decret llei que permet que centres educatius s’integrin a la xarxa pública de la Generalitat, com és el cas de centre de titularitat local o privada. Un pas que es durà a terme quan hi hagi necessitats d’escolarització i de mutu acord entre el departament d’Educació i la titularitat del centre educatiu en qüestió.

El conseller Josep Bargalló ha destacat la importància de la norma perquè afronta una realitat al territori i ofereix eines per solucionar una problemàtica al món local i de les escoles privades, i per respondre a les famílies.

"Volem enfortir la xarxa de centres de titularitat pública incorporant centres d’altres titularitats que ja estan creats i autoritzats, propiciant un estalvi important de recursos que alhora ens ha de permetre satisfer la demanda progressiva i respondre a les demandes de places públiques a zones o municipis que ho necessitin", ha explicat Bargalló.


D’aquesta manera es podrà crear un nou centre públic sense instal·lar mòduls ni construir centres nous. Pel que fa al professorat, el decret permet que el Departament negociï en cada cas amb els sindicats representatius de l’àmbit i del territori, per tal que se’n garanteixi l’estabilitat laboral i les condicions laborals.

El canvi de titularitat afectarà el projecte educatiu i la direcció serà pública, amb funcionaris del Departament que promouran, conjuntament amb la comunitat educativa, el projecte educatiu no-religiós.

Durant la seva intervenció el portaveu parlamentari adjunt d’Esquerra, Bernat Solé, ha defensat que algunes escoles amb realitats concretes puguin fer el pas a la xarxa de titularitat pública. “Buscar opcions i alternatives d’una situació és feina i responsabilitat d’un Govern, i el Govern l’ha fet; i que hi hagi consens al Parlament és que la feina s’ha fet ben feta”, ha resolt el diputat republicà.