Sabrià: “L’ONU exigeix l'excarceració dels presos polítics, en tornem a exigir l'alliberament immediat”

Els republicans pregunten a l’Estat si “s’atrevirà” a no complir la resolució

Llibertat pels presos polítics i retorn dels exiliats immediatament. Fi de la repressió com a venjança. Solució política a un conflicte polític. Són les claus que els republicans mantenen sobre la taula i que aquest dimecres el president del grup parlamentari, Sergi Sabrià, ha tornat a exigir. Especialment avui, quan l’ONU es posicionarà les properes hores de forma clara per l’alliberament dels presos polítics.

La presó preventiva dels nostres amics, presos polítics, és desmesurada, injusta, desproporcionada i vulnera els drets humans”, ha constatat Sabrià. I avui, “l’ONU exigeix la seva excarceració; després d’aquesta resolució exigim que siguin alliberats de forma immediata”, ha insistit Sabrià.

Davant d’aquest posicionament, Sabrià ha preguntat al govern socialista i a les institucions de l’Estat si “s’atreviran a no complir una resolució” de les Nacions Unides. “Espanya serà un dels països, del 5% de països, que no compleix les resolucions de l’ONU?”, s’ha preguntat durant la sessió de control.

De fet, el cap de files dels republicans ha remarcat que la posició de l’ONU d’aquest dimecres es contraposa “absolutament” al que demanen les dretes espanyoles de Cs, PP i Vox. “Cada cop costa més distingir-los; tots volen mantenir innocents tancats a pany i forrallat durant 25 anys, i mantenir els companys a un exili forçat”, ha recordat.

Els crits i els escarafalls no ens espanten. Però temem la intolerància. Per experiència. Perquè l’hem patit i la patim
Sergi Sabrià president del grup parlamentari d'Esquerra

En aquest context, Sabrià ha denunciat l’increment de l’extrema dreta a les eleccions dels darrers dies, tant al Parlament Europeu i com al Congrés, un fenòmen que preocupa els republicans.

Son 24 diputats que des de l’escó xiulen, bramen i es piquen al pit davant la dignitat política, davant d’unes llengües que voldrien mortes, davant de qui pensa diferent, davant els qui defensen sempre i a tot arreu més democràcia Els crits i els escarafalls no ens espanten. Però temem la intolerància. Per experiència. Perquè l’hem patit i la patim”, ha conclòs Sabrià durant la sessió de control.

Etiquetes