La comissió parlamentària de control a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, durant la sessió d'aquest divendres.
La comissió parlamentària de control a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, durant la sessió d'aquest divendres.

La CCMA anuncia l’ampliació de l’estructura de 3cat arreu dels Països Catalans després d’una pregunta de la portaveu republicana, Marta Vilalta, en comissió parlamentària

Esquerra Republicana celebra la decisió de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) d’ampliar la seva estructura arreu dels Països Catalans. Concretament, 3cat reobrirà la delegació de Perpinyà, tancada des del 2013, i reforçarà les corresponsalies del País Valencià i les Illes de manera que passaran a ser delegacions, fet que permetrà augmentar-ne l’estructura i per tant, la cobertura.

La presidenta de la CCMA, Rosa Romà, acompanyada del Consell De Govern, ha anunciat la decisió aquest divendres durant la comissió parlamentària de control a la Corporació, després de ser preguntada per la diputada republicana, Marta Vilalta. La portaveu ha destacat el simbolisme d’aquest anunci i, sobretot, l’efectivitat per “la defensa de la proximitat i la presència en tot l'àmbit lingüístic català”. “Així es fa país, de Fraga a Maó i de Salses a Guardamar”, ha afegit la portaveu.

Els canvis en la cobertura territorial de 3Cat permetran la incorporació d’un redactor més, tant al País Valencià com a les Illes, i la reobertura de la delegació de Perpinyà, que havia estat tancada fa 10 anys després d’un pla d’ajust a la CCMA.

En la mateixa línia, i emmarcant-se en el compromís per la defensa, la promoció i la normalització del català, els republicans també han aprofundit en la creació d’una plataforma de continguts educatius en llengua catalana, una notícia que el Govern ha anunciat aquesta setmana. “Els nostres joves han de tenir totes les eines per viure plenament en català, també per formar-se i instruir-se”, ha assegurat la diputada Raquel Sans, i ha celebrat la iniciativa, fruit d’un acord entre la conselleria d’Educació i la CCMA.

  Esquerra Republicana celebra la reobertura de la delegació de Tv3 i Catalunya Ràdio a Perpinyà i el reforç de les delegacions del País Valencià i les Illes