El diputat Villalbí en una imatge d'arxiu durant una intervenció a l'hemicicle. MARC PUIG.
El diputat Villalbí en una imatge d'arxiu durant una intervenció a l'hemicicle. MARC PUIG.

La Comissió d’Acció Climàtica dona el vistiplau a les peticions registrades per Esquerra Republicana, la CUP i els comuns

El Parlament citarà els responsables de les línies de molt alta tensió (MAT) privades de l’empresa Forestalia, després que la Comissió d’Acció Climàtica hagi aprovat les peticions que va registrar fa unes setmanes Esquerra Republicana amb la CUP i els comuns. Els republicans consideren una oportunitat que tant el govern espanyol com dirigents i assessors d'aquesta empresa, que vol tirar endavant els projectes a diversos punts del país, donin explicacions primer al Parlament.

D’aquesta manera, amb les votacions d'aquest dimecres, la cambra ha aprovat les compareixences del president executiu de Forestalia, Fernando Samper; els assessors de l'empresa Felip Puig, Josep Grau i Pere Palacín; i la ministra del govern espanyol Teresa Ribera.

Tal com afirma el diputat d'Esquerra Eugeni Villalbí, les línies MAT privades no representen el model energètic que defensa Esquerra Republicana; d’equilibri territorial, distribuït, participat i en benefici de l’interès general. Per això, diu Villalbí, el pas d’avui és una bona notícia perquè obre la possibilitat de conèixer els interessos del govern del PSOE amb la construcció d’aquests projectes.

Les sol·licituds arriben després que Esquerra Republicana hagi impulsat durant els darrers mesos un front comú institucional per oposar-se a aquests projectes. De fet, els republicans van anunciar el registre d’aquestes peticions en una roda de premsa conjunta amb representants dels municipis afectats pel pas de les línies MAT autoritzades per l’Estat, d’esquena a les institucions catalanes i amb l’oposició del territori.

 La Comissió d'Acció Climàtica ha validat les compareixences.
La Comissió d'Acció Climàtica ha validat les compareixences.