Esquerra Republicana, Junts, CUP-NCG i En Comú Podem registren el pla de treball de la comissió d'investigació sobre les infiltracions policials

El pla vol citar els ministres de l'interior i defensa, Fernando Grande-Marlaska i Margarita Robles, perquè donin explicacions sobre infiltracions policials

Esquerra Republicana, Junts, CUP-NCG i En Comú han presentat un pla de treball conjunt per la Comissió d'Investigació sobre les infiltracions policials. Aquest document es votarà a la primera sessió de la comissió prevista per al proper 30 de novembre i inclou com a principals responsables polítics dels fets diversos representants del Govern de l’Estat, així com a experts, col·lectius i persones afectades per les infiltracions policials als moviments socials. A més, destaca la compareixença de diversos membres del Govern de l’Estat espanyol com els ministres Margarita Robles i Fernando Grande Marlaska, o els principals responsables policials dels cossos policials espanyols i del CNI.

A banda, en la comissió també es preveu que hi participin representants dels col·lectius i organitzacions afectades d’arreu dels Països Catalans així com responsables institucionals de les diverses universitats en les que els agents infiltrats van estar matriculats amb identitats falses.

Finalment, també en participaran les defenses de les persones afectades per les infiltracions i les organitzacions que van destapar les infiltracions com el mitjà La Directa o Alerta Solidària. Així com organitzacions en defensa dels drets fonamentals com Irídia i Amnistia Internacional i organitzacions que han treballat aquesta qüestió en l’àmbit internacional en infiltracions policials a Gran Bretanya com StateWatch, Undercover Research Group o Centre for Women’s Justice.

Aquesta comissió es preveu que tingui una durada de 8 mesos. La presidència l’assumirà la diputada de la CUP-NCG, Mar Ampurdanès, mentre que la de Junts per Catalunya, Jeannine Abella, assumirà la vicepresidència i la d’Esquerra Republicana, Lluïsa Llop, la secretaria.