El Parlament, en defensa de l'escola catalana, d'un pla de xoc per millorar resultats educatius i de la gratuïtat de l'etapa 0-3

Esquerra Republicana forma part de tots els acords votats al monogràfic d'educació i promou un Pacte Nacional davant dels atacs de l'estat espanyol contra l'escola catalana

El Parlament ha aprovat aquest dijous les propostes de resolució del ple específic sobre educació i n'han sortit suports amplis per millorar resultats educatius i un aval del Parlament per defensar la llengua i l'escola catalanes.
En aquest sentit, el Parlament ha avalat la proposta de resolució d'Esquerra Republicana i Junts per impulsar un Pacte Nacional en defensa de l'escola catalana davant dels atacs sistemàtics que rep per part de l'estat espanyol.

Els republicans lamenten però que no hagi arrencat un suport molt més ampli de la cambra. "Davant l'atac de l'extrema dreta, de les dificultats als Països Catalans, del seu combat contra la llengua catalana; al davant hi haurà Esquerra Republicana i el Parlament de Catalunya; el català ha de ser l'epicentre de la cultura i l'educació al nostre país", ha exclamat el diputat Jordi Albert.

Sobre aspectes sectorials específics, Esquerra Republicana forma part de totes les transaccions que s'han registrat al monogràfic d'aquesta setmana, un fet que evidencia la intenció d'encarar aquest ple específic amb voluntat d'arribar a acords, refer confiances i fixar consensos amplis.

Responen a aquest esperit, doncs, alguns dels acords que s'han aconseguit en àmbits claus com un Pla de Xoc per millorar els resultats educatius, millores en clau de Formació Professional, i consolidar la gratuïtat del 0-3. També va en aquesta mateixa línia, els textos aprovats sobre l'escola inclusiva.

De fet, en defensa d'aquest model compartit d'escola per bona part de la ciutadania, els republicans han optat per votar 'no', com a vot polític, a totes les propostes de Vox, Cs i el PP, essencialment en contra de l'escola catalana.

El Parlament també ha donat suport ampli a la proposta de benestar emocional i de lluita contra l'assetjament i els republicans han arrencat el vistiplau de la cambra per fer del Consell Escolar de Catalunya un marc privilegiat de consulta i consens de la comunitat educativa.