Tània Verge i Gemma Ubasart, conselleres de Feminismes i de Justícia, respectivament, han anunciat un nou servei per millorar l'atenció de les víctimes de violència masclista. GOVERN DE LA GENERALITAT.
Tània Verge i Gemma Ubasart, conselleres de Feminismes i de Justícia, respectivament, han anunciat un nou servei per millorar l'atenció de les víctimes de violència masclista. GOVERN DE LA GENERALITAT.

Justícia i Feminismes anuncien un servei unificat per millorar l’atenció a les víctimes de violència masclista durant els processos judicials

Les conselleres Gemma Ubasart i Tània Verge, dels departaments de Justícia i Igualtat i Feminismes, respectivament, han anunciat la creació de les anomenades Unitats de Valoració Forense Integral (UVFI), un nou servei d’informes forenses que millorarà l’atenció a les víctimes de violència masclista.

Les noves Unitats es posaran en marxa durant el primer semestre del 2024 a través d’una aportació de 2,5 milions d’euros de les dues conselleries. Les UVFI seran equips de professionals dedicats específicament a la realització d’informes forenses de víctimes de violència masclista que faran més ràpida, especialitzada i territorialitzada l’atenció a les víctimes.

La consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, ha assegurat que la mesura anunciada avança en la línia d’agilitzar l’atenció per evitar la revictimització o millorar la qualitat de la prova pericial, determinant en els judicis. “És imprescindible que la perspectiva feminista impregni l’àmbit judicial”, ha afegit Verge.

  El Govern crea un servei d’informes forenses per millorar l’atenció a les víctimes de violència masclista

Al seu torn, la consellera Ubasart ha destacat el salt qualitatiu que comportarà aquest canvi, i ha assegurat que la mesura “transformarà l’atenció forense a les supervivents en termes d’eficàcia, eficiència, accessibilitat i qualitat”. Així, Ubasart ha posat en relleu la importància que el Govern de la Generalitat se situï al costat de les víctimes, “avançant cap a un model de justícia i de societat més humana i fraterna”.

Les UVFI es desplegaran a la Ciutat de la Justícia, Granollers, Girona, Lleida, Tarragona i les Terres de l’Ebre, aconseguint així un servei territorialitzat. S’hi incorporaran professionals de l’àmbit de la psicologia, el treball social, la tramitació processal i la medicina forense.