Exteriors intercanvia amb institucions i xarxes europees estratègies adoptades pel Govern per fer front a la COVID-19

Solé: “Volem ser una veu activa i forta a nivell internacional, i per això estem liderant aliances amb altres territoris i organismes europees per treballar posicionaments conjunts”

El Departament d’Acció Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, a través de la Delegació del Govern de Catalunya davant la Unió Europea, ha intercanviant amb més d’una quinzena d’institucions, organismes, think tanks de Brussel·les i xarxes regionals i sectorials d’àmbit europeu l'estratègia i diferents mesures impulsades per la Generalitat per fer front a la COVID-19. L'objectiu és poder teixir aliances que permetin conèixer les millors pràctiques i estratègies per lluitar enfront la crisi del coronavirus.

El conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Bernat Solé, ha explicat que “volem ser una veu activa i forta a nivell internacional, i per això estem liderant aliances amb altres territoris i amb organismes i xarxes europees per treballar posicionaments conjunts i posar en comú bones pràctiques”. “És imprescindible aquesta tasca d’intercanvi internacional, perquè permet intercanviar mesures fetes amb una perspectiva local i regional i properes a la gent”, ha afegit Solé.

El document, que s’actualitzarà mensualment amb les noves mesures, ha tingut una molt bona rebuda i ha estat el punt de partida per compartir experiències en la gestió de la pandèmia amb diversos actors internacionals. “Cap estat se'n sortirà sol. Ens en sortirem si som capaços de treballar conjuntament i compartir estratègies des d'un model descentralitzat i alhora en xarxa”, ha recordat el conseller d’Acció Exterior.

Les mesures del Govern han estat incloses, per exemple, a la plataforma creada pel Comitè de les Regions on s’exposen pràctiques per fer front a la COVID-19 a diverses regions europees. La delegada del Govern de Catalunya davant la UE, Meritxell Serret, ha afegit que “ara més que mai, llancem una mirada global per trobar solucions locals, cooperant per trobar estratègies comunes adaptades a cada territori”.

També, la gestió del Departament d’Acció Exterior s’ha vist reflectida en el posicionament conjunt dels Quatre Motors d’Europa, la xarxa que agrupa la Llombardia, Baden-Württemberg, Auvergne Rhône-Alpes i Catalunya, on s’ha posat de valor la importància de l’intercanvi de coneixements i experiències polítiques per ajudar-nos mútuament i compartir inspiració per al disseny de polítiques de gestió de l’emergència sanitària. Tanmateix, s’han intercanviat bones pràctiques amb altres regions com la francesa de Nova Aquitània o les Açores, a Portugal.

A partir d’ara, la resta de delegacions del govern s'utilitzaran per compartir experiències amb els actors dels països on Catalunya hi té presència.