Una jove fent servir el mòbil /ACN
Una jove fent servir el mòbil /ACN

El Departament d’Educació restringeix també els mòbils a secundària i només es podran fer servir per motius pedagògics i amb el vistiplau del docent

El curs 2024-2025 ja no hi ha d’haver telèfons mòbils a les aules de primària i ESO. El Departament d’Educació ha fet arribar unes directrius clares als centres per assegurar que l’ús dels mòbils no interfereix en el procés d’aprenentatge dels alumnes, per potenciar la convivència als centres i per minimitzar els efectes nocius de les pantalles.

La consellera Anna Simó destaca que la iniciativa s’ha tirat endavant després del “diàleg amb l’alumnat, els docents i les famílies per prendre consciència dels perills potencials i les oportunitats de l’ús dels mòbils”.

Així, doncs, a educació infantil i primària, la restricció dels telèfons mòbils és total. És a dir, no es podran utilitzar ni a l’aula, ni al pati, ni en els espais comuns, ni en les activitats extraescolars. A l’ESO, la restricció també és general i, per tant, els alumnes hauran d’apagar el telèfon un cop s’entri al centre i desar-lo en un lloc segur que es determini. Només es podran fer servir els mòbils en aquelles activitats lectives que el centre decideixi, tot i que es recomana prioritzar l’ús de la tauleta o l’ordinador.

Educació recalca també que aquestes restriccions han de ser compatibles amb l’assoliment de la competència digital de cada alumne i això inclou, també, l’autoregulació, les limitacions legals o ètiques de l’ús de les tecnologies i el pensament crític.

  El Govern prohibeix l’ús dels telèfons mòbils a les escoles, a infantil i primària

Etiquetes