Raquel Sans ha fet una crida a la responsabilitat per afrontar el debat sobre educació. GERARD MAGRINYÀ.
Raquel Sans ha fet una crida a la responsabilitat per afrontar el debat sobre educació. GERARD MAGRINYÀ.

El dia que comença el judici contra quatre joves antifeixistes, la portaveu denuncia una repressió "que escull caps de turc i es decanta sempre cap al mateix costat"

La portaveu d'Esquerra Republicana Raquel Sans ha fet una crida a la responsabilitat per abordar les polítiques d'educació, just el dia abans de la cimera en què el Govern de Pere Aragonès reunirà tots els grups parlamentaris per debatre aquesta qüestió. "Que tothom prioritzi l'educació del país; el futur dels nens i les nenes demana apartar el partidisme i fer política", ha dit Sans.

Els republicans esperen, d'aquesta manera, que la convocatòria de dimarts serveixi per aconseguir el consens a través del qual abordar el debat sobre l'educació a Catalunya. Sans ha posat en relleu també la tasca que el Govern de la Generalitat ja està duent a terme per revertir les retallades que el sector havia patit anteriorment.

  Sans: 'Que tothom prioritzi l'educació del país; apartem el partidisme i fem política'

La portaveu d'Esquerra Republicana també ha expressat el seu suport a quatre joves antifeixistes a qui la Fiscalia comença a jutjar aquest dilluns arran d'una manifestació pacífica. Així, Sans ha denunciat la repressió "que escull caps de turc i es decanta sempre cap al mateix costat". "Ni la independència ni l'antifeixisme són delictes, sinó un motiu d'orgull", ha afegit la portaveu.

Durant la roda de premsa d'aquest dilluns, Raquel Sans també ha lamentat que Junts hagi defensat els alcaldes juntaires que reclamen l'expulsió de les persones migrades multireincidents. Com ha dit, "assenyalar a les persones migrades fomenta els discursos d'odi i afavoreix la deshumanització". Per això, ha assegurat que els republicans volen "abordar aquesta qüestió posant el focus en les desigualtats socials, no en l'origen de les persones", ha explicat Sans.

Etiquetes