El Parlament promou que escola, institucions i entitats es coordinin per abordar les violències a l’aula, a proposta d’Esquerra

Els diputats aproven per unanimitat una moció de Jenn Díaz, que anima a “canviar de mentalitat” introduint l’educació sexual al currículum educatiu

El Parlament ha aprovat per unanimitat una moció d’Esquerra Republicana per protegir els infants i adolescents als centres escolars. Així, els diputats han donat el vist-i-plau a establir un espai permanent de coordinació entre la comunitat educativa, institucions, entitats i associacions per abordar les violències en l’àmbit educatiu.

Tal com ja va avançar el conseller d’Educació, Josep Bargalló, també es treballarà per una estructura territorialitzada amb professionals especialitzats per donar suport en el disseny de plans de prevenció, en la formació del professorat i en la resolució de conflictes per situacions de violència abans del curs 2020-2021.

Alhora, el Parlament reclama també introduir de manera curricular l’educació sexual i afectiva des de l’etapa infantil amb un perspectiva transversal i de gènere, per poder abordar la prevenció de qualsevol tipus d’assetjament, abús o violència masclista.

En defensar la moció, la diputada d’Esquerra Jenn Díaz ha reclamat en aquest sentit fomentar “un canvi de mentalitat” a les aules, provoment també l’educació sexual des d’una visió saludable i plaent.

I la diputada republicana ha afegit: “La responsabilitat institucional que acompanya el protocol no només és per acabar amb el silenci institucional sinó que volem ser proactius”. I ser-ho passa per demanar al Govern que es personi en qualsevol denúncia per violències sexuals en l'àmbit educatiu o escolar, afegeix la moció. “No podem instal·lar-nos en el negacionisme; posem fil a l’agulla”, ha argumentat Díaz en una aposta per lluitar contra totes les violències en l’àmbit educatiu.