Junqueras: 'Davant d’un Govern responsable que treballa pel benestar de tots els ciutadans i d'un Estat sistemàticament irresponsable, només hi ha una opció: fer el referèndum'

El president d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, ha contrastat aquest matí al Consell Nacional de la formació l’actitud del Govern de la Generalitat que pren decisions que busquen millorar el benestar de tots els ciutadans del país amb la d’un govern espanyol que volent perjudicar una part ho acaba fent a la seva totalitat, com és el cas de no permetre la contractació de 500 nous Mossos d’Esquadra o l’accés d’aquests a determinades dades. “Davant d’un govern de Catalunya que actua de forma responsable a favor de tots els ciutadans i d’un govern espanyol que actua sistemàticament de forma irresponsable, que posa en perill la seguretat i el benestar dels ciutadans, només hi ha una opció que és posar el futur d’aquest país en les mans dels ciutadans, fer el referèndum”, ha afirmat Junqueras.

I com que només hi ha una resposta possible i democràtica, nosaltres tornem a deixar clar que farem un referèndum en les mateixes condicions que totes les convocatòries electorals”, ha afegit el vicepresident del Govern. “Tenim tot el dret i tota l’obligació de garantir el futur de Catalunya, farem el referèndum i els ciutadans decidiran”, ha sentenciat.

Junqueras ha destacat la feina que s’està duent a terme des del Govern de la Generalitat reivindicant que “som els que fem que canviïn les coses i ho facin per bé i ho demostrem cada dia en els àmbits on tenim responsabilitat”. “Tothom sap que som capaços de fer allò que sempre s’havia dit que era impossible com per exemple tancar la Model, fer una llei d’universalització de la salut o fer la Renda Garantida de Ciutadania. Som els que aconseguim que passi i que funcioni allò que deien que no podia ser”, ha destacat Junqueras, que ha afegit l’exemple de la feina que s’està realitzant a la hisenda catalana.

Un govern responsable que treballa pel benestar de tots els ciutadans, perquè visquin millor. De tots, pensin el que pensin i votin el que votin”, ha volgut remarcar el president d’Esquerra. “En contraposició a aquesta actitud generosa i eficaç –ha explicat-, tenim un govern espanyol que fa exactament el contrari, que quan té 60.000 milions d’euros prefereix agafar-los i buidar el fons de les pensions de la seguretat social i regalar-los a la banca”, ha afirmat.

Junqueras també ha posat l’exemple dels darrers episodis protagonitzats pel ministeri de l’Interior. “Un govern espanyol que quan ha triar sobre la seguretat del conjunt dels ciutadans prefereix jugar amb aquesta”, ha afegit. “Prefereix afeblir les forces policials de Catalunya en la lluita contra el terrorisme i no dotar-les de les eines que necessiten i en un intent de perjudicar a alguns dels ciutadans que no pensem com ells, acaba perjudicant al conjunt dels ciutadans”, ha conclòs Junqueras que repetit que davant d’aquesta situació no hi ha cap altra sortida que fer un referèndum i que els ciutadans decideixin el futur del país.

Durant el Consell Nacional s’ha aprovat el compte anual de 2016 i s’ha constatat que Esquerra Republicana continua amb els comptes completament sanejats i amb un deute zero amb els bancs.