Oriol Junqueras i Jaume Graells en l'acte de campanya a la Plaça Lluís Companys de L'Hospitalet / Paula Roque
Oriol Junqueras i Jaume Graells en l'acte de campanya a la Plaça Lluís Companys de L'Hospitalet / Paula Roque

El president republicà ha reivindicat el poder del vot de la ciutadania contra aquells que “dicten les enquestes per imposar una opinió” en l’acte de campanya a L’Hospitalet en suport a l’alcaldable Graells

Cada vegada que algú es posa diners a la butxaca, els roba de les nostres escoles i els nostres hospitals”. Així de contundent s’ha mostrat el president d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, contra la corrupció del PSC a l’Hospitalet,
on avui els republicans han defensat la seva candidatura de cara al 28 de maig.

El PSC és el partit de la catastròfica gestió de la Renfe”, ha reblat Junqueras, “però també del cas Pretòria, del cas Mercuri, i dels cas dels consells esportius”. Així, els republicans s’han presentat com l’única alternativa a la corrupció: “Som la millor garantia que ningú continuï robant”, ha dit el president de la formació, “perquè tenim 92 anys d’història impol·luta sense corrupció”.

És per això, ha constat Junqueras, que “aquells que han manat sempre ens tenen por”: “Tenen por del canvi, de la possibilitat que les ciutats i els barris s’alliberin”. Davant d'aquesta amenaça, ha alertat el president republicà, “els de sempre dicten les seves enquestes per imposar la seva opinió”. En canvi, “som nosaltres, la gent de l’àrea metropolitana i del conjunt del país qui ha de decidir el seu futur”, ha clos Junqueras.

Una de les víctimes d’aquesta mala gestió del PSC és l’actual alcaldable d'Esquerra Republicana a l’Hospitalet, Jaume Graells. “He viscut les conseqüències de fer front a la partitocràcia”, ha recordat després de denunciar les il·legalitats de l’equip de Núria Marín i abandonar la formació socialista. “En aquesta ciutat ha de dimitir gent perquè els demanen anys de presó per corrupció”, ha exigit Graells, mentre ha retret que “ens diuen que l’Hospitalet els toca el cor, quan l’únic que sabem és que ells ens han tocat la butxaca”, en referència a la campanya del PSC.

En aquesta ciutat ha de dimitir gent perquè els demanen anys de presó per corrupció
Jaume Graells Candidat d'Esquerra Republicana a l'alcaldia de L'Hospitalet
 El portaveu del grup republicà al Congrés, Gabriel Rufián, a l'Hospitalet / Paula Roque
El portaveu del grup republicà al Congrés, Gabriel Rufián, a l'Hospitalet / Paula Roque

Graells ha fet una crida a sumar-se al projecte republicà per a la ciutat metropolitana: “Pensem que a L’Hospitalet es pot viure millor, amb espais verds, sense ciment i amb habitatge digne i treball per a tothom”. “Canviarem la ciutat de L’Hospitalet!”, ha clos el candidat.

Per la seva banda, la secretària general adjunta i portaveu del partit, Marta Vilalta, ha reivindicat Esquerra Republicana com el partit de la gestió útil i la transformació: “Uns abandonen les institucions i la ciutadania per interessos partidistes”, ha criticat la portaveu, “i els altres que tenen responsabilitats són incapaços d’oferir serveis com la gent mereix”. “No podem tolerar els que minimitzen la corrupció”, ha clos la republicana.

El portaveu d’Esquerra al Congrés i candidat a l’alcaldia de Santa Coloma de Gramenet, Gabriel Rufián, ha posat exemples d’aquesta utilitat republicana: “ERC som els que negociem i aconseguim centenars de milers d’ajudes, una llei de mort digna, comissions d’investigació que fan passar molt mala estona a lladres i corruptes, i els que aconseguim que 9 persones dormin a casa seva i no una cel·la”.

En aquestes municipals no ens enfrontem a un Govern o un partit, sinó a un règim”, ha advertit Rufián, fent especial menció a les ciutats de l’àrea metropolitana. “Només Esquerra Republicana pot canviar aquestes coses”, ha clos el republicà.

Per acabar, la republicana i número dos a la llista per l’Hospitalet, Sílvia Casola, s’ha mostrat “farta” que Núria Marín “ens vulguis petits, en silenci i súbdits”. “El dia 28 de maig, anem a omplir les urnes de vots republicans i fem alcalde el Jaume Graells”, ha clos Casola.