Junqueras: 'S'han de convertir en llei les pràctiques de transparència que sempre ha mantingut ERC'

El president d'ERC ha clausurat aquest dissabte a Badalona el 24è Congrés Nacional de les JERC. Abans del discurs de clausura, durant l'atenció als mitjans. Preguntat per la compareixença del president del Govern espanyol, Junqueras ha asseverat que 'que faci una compareixença sense admetre cap pregunta i per tant no doni cap resposta ens sembla un mal símptoma, un símptoma de dèficit en pràctiques democràtiques. Ens sembla que en qualsevol país del món davant d'un cas d'aquest tipus el president del Govern hagués donat tot tipus d'explicacions i hagués acceptat tot tipus de preguntes'. En tot cas, per a Junqueras 'negar la realitat, negar l'evidència que que tant el PSOE com sobretot el PP tenen molts casos de corrupció i molts imputats, no serveix per a res i només fa que alimentar encara més el convenciment de la gran majoria de la població de que l'Estat espanyol està tacat per una taca immensa de corrupció'.

Sobre la mesura anunciada per Rajoy 'tots som conscients que ensenyar la declaració de la Renda no demostra que no s'hagi cobrat diner negre. Igual que fer una auditoria amb la informació que el propi partit dóna no mereixcap confiança. Qui ha d'intevenir és la justicia, són les autoritats competents' ha explicat Junqueras per a qui 'el PSOE, i sobretot el PP, tenen una llarga història d'imputacions judicials i és normal que la gent tingui una gran desconfiança en aquestes formacions polítiques mentre que Esquerra Republicana no té cap imputat, cap condemnat durant l'exercici del seu càrrec' i és per això que cal deixar molt clar que 'no tots som iguals'.

Junqueras ha instat a convertir en llei les pràctiques de transparència que sempre ha impulsat ERC i, preguntat pels casos de pressumpta corrupció de CiU o PP ha exigit 'transparència, exigim als partits que demostrin la seva responsabilitat. És per això que cal reformar el marc legal, evitar donacions anònimes', i és 'imprescindible impulsar noves lleis' per evitar el finançament opac dels partits. Pel president d'ERC cal que 'el finançament dels partits sigui tan transparent com el d'ERC, un partit que es finança només a través de militants i càrrecs, i que té comptes totalment públiques'.

Congrés de les JERC. Gómez del Moral reelegit com a Portaveu

El president d'ERC ha fet aquestes declaracions a Badalona, on ha clausurat el 24è Congrés Nacional de les JERC. Un congrés que ha reelegit a Gerard Gómez del Moral com a portaveu. Ha estat precisament ell qui ha explicat que les prioritats de les JERC passen perquè l’organització juvenil amb més presència i militants arreu dels Països Catalans, 'encari el procés de celebració del referèndum a Catalunya durant el 2014, avançant en el procés d’independència del país i defensant la unitat nacional i política dels Països Catalans'. Tanmateix, i davant un moment econòmic tan devastador per les condicions de vida del jovent, una de les 'prioritats serà falcar una alternativa social al model actual, que atempta contra els drets de la ciutadania i en especial del jovent'.

Les JERC afronten els propers anys amb la voluntat de generar entorn i teixir xarxa amb el jovent, entitats, moviments socials i associacions del país, i a la vegada, vertebrar l’organització i fer arribar les JERC arreu dels pobles i comarques dels Països Catalans. Les persones que formen part de la nova permanent nacional sortida del 24è Congrés Nacional de les JERC són:

Gerard Gómez del Moral i Fuster, portaveu nacional.
Bernat Picornell, secretari d'organització
Jordi Castellana, secretari de finances.
Sílvia Casola, secretària de la dona.
Sergi Morales, secretari de política institucional.
Josep Arisa, secretari de formació.
Dani Moliné, secretari de campanyes i mobilitzacions.
Gemma Domínguez, secretària de comunicació.
Roger Gombau, secretari d'imatge.
Anna Peña, secretària d'eines 2.0.
Andreu Criquet, secretari de moviments socials.
Oriol Ibáñez, secretari d'educació.
Jordi Romaguera, secretari de medi ambient i política territorial.
Ariadna Jou, secretària de política internacional i cooperació