L’Ajuntament de Barcelona dóna suport a la consulta del 9N

El Plenari de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquest dilluns una moció a favor de la Llei de Consultes i de la Consulta del 9N perquè els catalans puguin decidir democràticament quin futur volen per Catalunya. La proposta ha rebut el suport dels 21 regidors d’ERC, CiU i ICV, mentre que el PP i 3 regidors del PSC hi han votat en contra. La resta dels regidors socialistes no han participat a la votació.

Jordi Portabella, president del Grup Municipal d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, ha qualificat aquesta votació d’històrica i ha mostrat la seva satisfacció assegurant que 'avui som més capital que mai, Barcelona és la ciutat de la democràcia i la llibertat'. El republicà, que ha defensat la posició d’ERC al Plenari extaordinari, ha dit que la ciutat exerceix de veritable capital i que 'Barcelona i Catalunya remen juntes en una mateixa direcció'.

En la seva intervenció, Portabella ha lamentat que el govern espanyol 'no vulgui negociar el referèndum i presumeixi de la seva fermesa per ocultar la seva intransigència'. Pel regidor independentista, 'no s’entén que al segle XXI hi hagi un govern a la UE que no vulgui escoltar l’opinió dels seus ciutadans'. I ha recordat que 'l’essència de la democràcia és votar i ara volem exercir el nostre dret a l’autodeterminació'.

Per la seva banda, Alfred Bosch, candidat a l’alcaldia de Barcelona per ERC, ha valorat molt positivament la votació que s’ha produït a l’Ajuntament i ha afirmat que 'avui em sento molt orgullós de la meva ciutat i de ser barceloní'. Per l’alcaldable republicà, 'Barcelona, amb tota la seva potència internacional, envia un missatge molt clar al món: el 9N votarem'.