Lladó: “la modificació de la Llei de Costes consagra la arbitrarietat”

Avui matí representants d’Esquerra Republicana, el grup ecologista GADMA i el Lobby per la independència han realitzat una roda de premsa a la Costa dels Pins per analitzar la modificació de la Llei de Costes, per denunciar publicament el fet que encara resta pendent el judici per les agressions que els agents de seguretat privada van fer dia 13 d'agost de 2005 als activistes que reivindicaven el compliment de la Llei de Costes i la usurpació de la zona púbica marítimo terrestre per part de personatges poderosos madrilenys com Pedro J. Ramírez.

Jaume Sastre, portaveu del Lobby per la Independència ha denuciat que “set anys després de les agressions per part dels guardies jurats de Pedro J., a persones que exercien el dret a pas, encara no hi hagut judici mentre que fa anys que les denúncies de Pedro J. ja han estat resoltes pel jutjat”. Segons Sastre “la modificació permetrà la trasmissibilitat de concessions entre vius, que la Llei de costes de 1988 prohibia expressament i aquestes es perllonguen de 30 a 75 anys. Això possibilitarà a Pedro J. Ramírez poder ser el propietari una concessió que fins ara els tribunals havien fallat que no podia administrar”. Amb tot, segons Sastre “la piscina continua sent pública, de lliure accés i s’hi ha de garantir el dret a pas, fins ara suspés per l’amenaça d’ETA”.

El president d’Esquerra Republicana a Mallorca, Joan Lladó, ha declarat al respecte que “la modificació de la Llei de Costes consagra l’arbitraretat, una arbitrarietat que a la pràctica era exercida per governs populars i socialistes”. Segons Lladó “ara la seguretat jurídica se’n va, definitivament, a porgar fum”. Lladó es demana “Que passarà amb propietaris com els de Can Ganxo que els tomaren la casa de 1917? Cal recordar que contrucció abusiva dels anys 79 no n’han tomat cap”. Ja per acabar Lladó ha sentenciat que “aquesta modificació de la Llei de Costes torrna a enviar un missatge a l’exterior de l’Estat, que Espanya no és de fiar”.