Orobitg qüestiona a Barrientos i al fiscal superior de Catalunya els arguments per denegar a Jové compaginar plens i judici

El president de la comissió de Justícia del Parlament considera que les al·legacions de la fiscalia i del jutge responen al sarcasme i ho veu discriminatori

El portaveu parlamentari adjunt d'Esquerra, Jordi Orobitg, ha fet arribar com a president de la comissió de Justícia del Parlament, una carta tant al president del TSJC, Jesús María Barrientos, com al fiscal superior de Catalunya, Francisco Bañeres, per qüestionar específicament la posició del ministeri públic davant la petició del president del grup parlamentari d'Esquerra Republicana, Josep Maria Jové, per compaginar els plens del Parlament i el judici.

En la carta que Orobitg adreça a Barrientos i Bañeres, el president de la comissió de Justícia no entén per què no es poden fer compatibles totes les agendes tenint en compte que de forma habitual es modulen calendaris i està previst a les lleis d'enjudiciament. "Entenc com a discriminatori i una vulneració dels drets fonamentals, de representació política i de sufragi passiu, que no s'atengui ni mínimament" una qüestió organitzativa com quadrar les sessions del judici amb els plens del Parlament, diu la carta d'Orobitg.

Així doncs, el president de la comissió de justícia del Parlament posa en dubte "quina defensa o garantia dels drets" de Jové fa especialment el ministeri fiscal que, en lloc d'apostar per reorganitzar el calendari, proposa suspendre la condició de diputat, delegar el vot, o fins i tot la renúncia a l'acta. "He quedat astorat; [...] considero aquests arguments una absoluta desconsideració i una interpretació del reglament del Parlament formulada des del sarcasme", afegeix. Sobre els arguments del jutge sobre la delegació de vot, Orobitg recorda que és un mecanisme limitat i que no és un automatisme en cap cas.

Per tot plegat, suggereix al màxim responsable del TSJC i de la fiscalia a Catalunya buscar "l'equitat adequada entre els drets en joc" de Jové per fer compatible, i no excloent, el dret d'exercir la seva tasca com a diputat i el d'assistir al judici al Referèndum, que ha de començar el 10 d'abril.