Pastor rebutja la gestió individualitzada del Prat que li reclama Esquerra

La ministra de Foment, Ana Pastor, ha rebutjat aquest dimecres la gestió individualitzada de l'aeroport del Prat que ha defensat la diputada d’Esquerra Republicana Teresa Jordà i que reclama que la societat catalana pogués participar en la gestió d'aquesta infraestructura. Segons Pastor, externalitzar el servei significava acabar amb Aena, ha explicat la ministra que va ordenar aturar el procés.
Ana Pastor ha fet aquestes afirmacions durant una interpel•lació d'Esquerra Republicana sobre aquest tema i en què la diputada independentista, Teresa Jordà, ha subratllat que ‘volem gestionar els nostres aeroports i les nostres infraestructures’, argumentant que la participació de la societat catalana ‘és clau per a la vertebració però també per al desenvolupament i el progrés de l'economia de Catalunya’.
Teresa Jordà ha denunciat que Aena respon a un sistema ‘centralitzat basat en la opacitat’ i que forma part d'un pla de ‘concentració política i financera del govern espanyol per beneficiar Madrid en detriment de territoris innovadors com Catalunya’. Per aquest motiu, la diputada d'Esquerra ha denunciat que es tracta de ‘competència deslleial’, i ha lamentat que ‘d'una banda s'espolia físicament i de l'altra les inversions dirigides al principal competidor dins de l'estat suposen una competència deslleial’.