ERC situa Barcelona al capdavant de la internacionalització de la consulta

Jordi Portabella ha fet aprovar una Proposició mitjançant la qual 'Barcelona, com a capital de Catalunya, exerceixi el lideratge del clam municipalista a favor del Dret a decidir” i així l’alcalde farà arribar una carta per “ internacionalitzar el procés nacional català'. Serà una carta als alcaldes i alcaldesses de totes les capitals europees, de les ciutats agermanades amb Barcelona i de les 100 poblacions més influents de la resta del món, per donar-los a conèixer el procés consultiu iniciat.

Portabella ha començat la seva intervenció autoesmenant-se ja que, com ha explicat, 'Quan vam entrar aquest escrit a Secretaria el passat dilluns parlàvem que més del 92% dels municipis de Catalunya (874 ajuntaments a dia 27 de setembre) que havien expressat el seu suport quan avui, 3 d’octubre, són 911 els ajuntaments, un 96% del total, els que han expressat suport a la consulta'. En altres paraules 'la xifra d’habitants que representen aquests 911 municipis que han donat llum verda a la moció puja a 6.624.000, el què suposa el 88% de la població catalana. A més de les 4 diputacions i 37 dels 41 consells comarcals. Només 10 consistoris han rebutjat la moció (l’1,1%)'.

Portabella ha defensat la necessitat d’internacinoalitzar el 9N i ha recordat el ressò que s’està produint en mitjans com Los Angeles Times que parlava de 'Catalunya i Espanya poden salvar el matrimoni? Deixeu votar els catalans' o bé Bloomberg publicant un duríssim editorial de critica a la posició immobilista del govern Rajo y en no deixar votar els catalans, a la vegada que exigeix una reforma constitucional a Espanya que inclogui el dret de secessió. Bloomberg, ha recordat Portabella és el principal servei econòmic informatiu del món.

Portabella ha fet referència al conflicte democràtic de Hong Kong i Beijing i igualment al fet que Canàries vulgui fer un referèndum per a les prospeccions petrolíferes per recordar la velocitat supersònica amb què actua un 'Tribunal de Justícia presidit per un ex militant del PP' quan es tracta d’impedir el dret a decidir dels ciutadans.