PP, PSOE i UPyD s’uneixen de nou al Congrés per impedir la consulta

Esquerra republicana ha reclamat aquest dimarts a la tarda al Congrés dels Diputats que insti el govern espanyol a retirar els recursos al Tribunal Constitucional contra la llei de consultes i el decret de convocatòria del 9-N. El portaveu d’Esquerra, Alfred Bosch, ha defensat la proposta i aprofitat per avisar al PP que: ‘Vostès diuen que el 9-N no passarà res. No passarà res estrany. Ja veuran que votarem’.

És per això que Bosch ha demanat a l'executiu de Mariano Rajoy que tregui "les pedres del camí perquè votar és el més assenyat, el més responsable i el més just' a l'hora de resoldre un conflicte d'arrel polític. Per això, ha demanat a les institucions espanyoles que tractin els catalans com a "escocesos".

Bosch ha recordat que una àmplia majoria social i política a Catalunya està decidida a votar el seu futur polític. Ha instat els partits que s'oposen a la consulta connectar amb la realitat catalana. "Si ho impedeixen, no només maltracten el poble de Catalunya sinó que perjudiquen la democràcia espanyola i això els degrada a vostès", ha avisat.