La secretària general d'Esquerra Republicana, Marta Rovira.
La secretària general d'Esquerra Republicana, Marta Rovira.

‘Temps Présent’ emetrà aquest dijous 23 de novembre el reportatge “Exiliada a Suïssa, perseguida i espiada”

“El març del 2018, Marta Rovira va haver de fugir del seu país i refugiar-se a Ginebra per escapar de 30 anys de presó. El seu crim? Haver organitzat un referèndum sobre la independència de Catalunya. Retrat íntim d'una política, perseguida pels serveis d'intel·ligència espanyols i víctima d'espionatge en territori suís”.

Aquest és l’avançament que fa el programa ‘Temps Présent’ de Radio Télévision Suïsse, la cadena pública en francès del país helvètic, que aquest dijous 23 de novembre dedicarà un dels seus documentals a l’exili de la secretària general d’Esquerra Republicana a Ginebra.

El documental aborda la persecució de la justícia espanyola per haver organitzat el referèndum de l’1 d’octubre, l’espionatge amb Pegasus, el seu dia a dia a Ginebra, on compagina la tasca de secretària general amb projectes internacionals relacionats amb democràcia, drets humans i resolució de conflictes, i altres aspectes de l’exili de Marta Rovira, com l’impacte sobre la seva vida personal.

Des de l’abril de 1969, ‘Temps Présent’ és el magazine d’informació de referència de la Radio Télévision Suïsse. El reportatge s’emetrà aquest dijous a les 20.10 hores a RTS1, i posteriorment serà accessible al web de Radio Télévision Suïsse i al canal del programa a Youtube, i s’emetrà a TV5 Monde.

En aquest enllaç podeu consultar un avançament del reportatge.