La consellera de Cultura, Natàlia Garriga amb el ministre de Cultura, Ernest Urtasun
La consellera de Cultura, Natàlia Garriga amb el ministre de Cultura, Ernest Urtasun

La consellera Garriga desencalla qüestions clau i adquireix el compromís de l’Estat perquè liciti la Biblioteca de Tarragona; consolidi la seva aportació a l’Institut Ramon Llull i creï un grup de treball per a la defensa del català

En una reunió mantinguda ahir amb el ministre de Cultura espanyol, Ernest Urtasun, la consellera de Cultura, Natàlia Garriga ha aconseguit desencallar algunes qüestions claus com l’avenç de les obres del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona. L’Estat destinarà tres milions d’euros per la museografia.

La consellera Garriga ha destacat que l’Estat espanyol “té diversos compromisos pendents amb Catalunya, i concretament, amb la cultura catalana”. Per això, a la reunió han tractat alguns dels aspectes més urgents a tractar, segons el departament.

Entre els acords també s’inclou la licitació del projecte de la Biblioteca de Tarragona durant el 2024, així com efectuar la inversió necessària prèviament al seu traspàs a la Generalitat de Catalunya. El ministre també s’ha compromès a donar suport a les inversions necessàries per a l’ampliació del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), i a consolidar l’aportació extraordinària duta a terme a l’Institut Ramon Llull 2023, que fins aquest any no rebia cap aportació estatal.

Finalment, l’Estat es compromet a crear un grup de treball de defensa del català.

Etiquetes