Ridao: 'El Govern ha sortit amb les mans buides: ni gestió del Prat, ni traspàs de beques, ni fons de competitvitat'

El secretari general d’Esquerra, Joan Ridao, ha afirmat després de la celebració de la comissió bilateral Generalitat-Estat, ‘el Govern ha sortit amb les mans buides: ni gestió del Prat, ni traspàs de beques, ni fons de competitvitat... Això demostra l’escassa capacitat negociadora del Govern, però sobretot les limitacions del peix al cove, que després del fracàs de l’Estatut és una estratègia caducada. L’únic llenguatge que entendrien a Madrid seria el que per una vegada a la vida ens uníssim tots els catalanistes al voltats de les nostres exigències’.

‘Per tant, si el Govern ens demana suport el tindrà, si està disposat a deixar-se ajudar. Entre aquestes exigències hi ha el futur model de gestió aeroportuària’, ha afirmat Ridao, per a qui ‘la proposta del govern espanyol constitueix una privatització que perpetua un monopoli centralitzat que no implica un canvi, perquè el sistema aeroportuari continuarà en xarxa, sent radial, amb caixa única i amb un aeroport del Prat subsidiari i alimentador de Barajas’. El portaveu d’Esquerra al Congrés ha afirmat que ‘la proposta actual rebaixa fins i tot el que el Congrés va aprovar el febrer a proposta d’Esquerra’.

Pel que fa a les beques, Ridao ha afirmat que ‘no n’hi ha prou amb intentar renovar un conveni de col·laboració que implica una simple delegació en la gestió, s’ha de reclamar el compliment de totes les sentències del Tribunal Constitucional des del 2001 que atorguen a la Generalitat la gestió i el pagament, prèvia territorialització’.

Finalment, el secretari general d’Esquerra ha defensat que ‘la quantitat de 789 milions d’euros del 2008, en aplicació de la Disposició Addicional Tercera de l’Estatut, està per sota de l’estimació feta per la Generalitat en l’aplicació del mètode de càlcul. L’estat continua sense abonar el fons de competitivitat i caldrà continuar exigint el pagament de totes les obligacions financeres de l’Estat que fa que Catalunya pateixi més que ningú davant la crisi perquè té davant un Estat que no paga allò que deu’.

Etiquetes