Ridao retreu al PSC que no defensi els interessos de Catalunya al no fer front comú a Madrid per exigir el fons de competitivitat

El secretari general d’Esquerra ha recriminat aquest matí al PSC que no estigui disposat a fer front comú a Madrid per exigir els 1.450 milions del fons de competitivitat i ha assegurat que Esquerra, a diferència d’altres partits, ‘som gent que defensa Catalunya sempre i a tot arreu Catalunya, i també les classes populars i les classes mitjanes’. En aquest sentit ha ressaltat de CiU que defensa Catalunya votant a favor del fons de competitivitat ‘però defensen els interessos dels més rics i rebaixen els impostos dels que més tenen’, i del PSC ‘que no defensen Catalunya, com la setmana que ve a Madrid, que votaran en contra dels interessos de Catalunya, però que diuen que defensen els interessos de les classes mitges i populars d’aquest país’.

Ridao, en aquest context, ha retret a CiU que culpi de tot el que passa a l’anterior govern i ha assegurat que ‘el que estem vivint en aquests moments és un autèntic còctel explosiu’. ‘En un moment de crisi’, ha dit, ‘baixen els ingressos públics, la gent paga menys impostos, les administracions reben menys recursos i l’estat no compleix’, per aquest motiu ha assegurat que Esquerra està disposada a ‘buscar un front unitari per exigir els nostres drets allà on calgui’.

El dirigent independentista que ha fet aquestes declaracions durant un míting de campanya celebrat aquest matí a Manresa on ha reivindicat la feina feta per Esquerra al govern i en aquest sentit ha destacat que ‘hem estat els catalitzador del procés de sobiranització del país’. ‘Sense Esquerra deixant-se no la pell si no la vida’, ha afirmat, ‘aquest salt endavant no hagués estat possible’. Així mateix, ha destacat que durant aquests anys ‘hem demostrar que ja no som la locomotora hispànica, que som som un vagó més’. ‘Ens cremen tot el carbó i ens exigeixen que la locomotora arribi puntual a l’estació’, ha afirmat.

Finalment, Ridao ha agraït a tots les persones que es posen al capdavant de les llistes en aquesta campanya ‘perquè és un moment complex’ i ha assegurat que a nivell municipal ‘serem el baluard de la ofensiva conservadora del Govern de Catalunya que esta fent anar la destral sobre l’esat de benestar’. Així mateix ha assenyat Esquerra com a garantia de proximitat i de catalanitat. ‘Hem posat el dret a decidir a l’agenda política i hem demostrat que des dels ajuntaments es construeix poc a poc la nació’.

En l’acte de campanya celebrat a Manresa també hi ha participat també el candidat a l'alcaldia d'Esquerra, Pere Culell, l'alcaldable per Sallent, Mirella Cortès, l'alcaldable per Cardona, Ferran Estruch, i l'alcaldessa de Santpedor, Laura Vilagrà.