Ridao: 'Si Sortu fos el mateix que ETA, estarien a la presó'

El secretari general d’Esquerra, Joan Ridao, ha dit aquest matí a Girona que 'Sortu no és ETA, si ho fos, tots els seus membres estarien a la presó, i aquest no és el cas'. Per tant, ha afegit Ridao, 'la resolució del TS no respon a criteris jurídics, sinó, polítics'. 'Existeix un problema polític, derivat del fet que el PSOE actua amb por al què diran, mentre que el PP voldria mantenir-se perpètuament en una política antiterrorista que utilitzada de manera partidista li és rentable electoralment'.

D'altra banda, el secretari general també s'ha referit a la cimera anticrisi que es celebrarà demà, i en aquest context ha criticat el Govern de la Generalitat per fer front a aquesta cimera 'a favor de la patronal', fet que ha qualificat d''inacceptable'.

Ridao també ha fet referència al maltractament que pateixen les comarques gironines per part de l’Estat, sobretot per la Nacional II. 'El ministre Blanco, el mateix dia que va dir que no hi havia diners per tirar les obres endavant, va adjudicar per 7.500 milions d’euros d’AVE Olmedo-Ourense. Això significa que té diners pel que vol'.

El secretari general d’Esquerra ha donat aquest matí suport a la candidatura d’Esquerra a Girona de cara a les eleccions municipals, encapçalada per Blanca Palmada, i ha agraït la tasca de l’actual regidor de joventut, Quim Ayats, que per motius personals i laborals no anirà aquesta vegada a la llista. Ridao ha destacat que la candidatura per Girona és una llista amb un ideal de renovació i joventut, que fa compatible el progrés i l’independentisme en una ciutat com Girona. 'És un grup de persones que toca de peus a terra, i que és l’antagonisme del glamour dels socialistes i de la prepotència de Convergència i Unió'.

Etiquetes