Rovira: 'El Baix Llobregat no és un erm ni un desert com Las Vegas, reclamem al Govern rigor i transparència '

La secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha reclamat del Govern 'rigor i transparència' en les negociacions que està duent a terme amb l'equip directiu de Sheldon Addelson en l'anomenat projecte Eurovegas. Rovira ha insistit que 'els terrenys on es podria instal·lar aquest macroprojecte al Baix Llobregat no són un erm ni un desert com en el cas de Las Vegas a Nevada, es tracta d'uns terrenys amb una especial protecció pel que fa al Parc Agrari on hi treballen 1500 persones en projectes agrícoles i turístics i a la zona del Delta terrenys amb especial protecció mediambiental'.

Rovira ha demanat també transparència respecte de les condicions especials que sembla ser que l'equip negociador reclama de la Generalitat respecte del pagament d'impostos i respecte de les condicions laborals dels treballadors. Rovira ha explicat que cal tenir en compte que Barcelona i la costa de Barcelona tenen el seu propi model de turisme de negocis i convencions i que el projecte Eurovegas, lluny d'afavorir-lo, el pot arribar a perjudicar. La secretària general d'ERC també ha destacat que Catalunya nio és territori erm d'impostos i que cal complir amb una normativa laboral sense flexibilitzacions a la carta.

Rovira ha destacat que ERC ja va expressar les bases del seu posicionament envers aquest macroprojecte amb una resolució que es va aprovar al Consell Nacional celebrat el 26 de febrer. (adjuntem text de la resolució)

Mas ha d'unificar el missatge, a la CNN de Nova York i a la de Madrid

Marta Rovira ha celebrat que el president Mas hagi iniciat la 'gira' per explicar la doble crisi que pateix Catalunya amb la crisi sistèmica i estructural i amb l'espoli a què està sotmesa. Rovira assegura que 'cal que el president Mas unifiqui missatge, cal dir el mateix a la CNN de Nova York i a Madrid quan és el senyor Duran i Lleida qui parla amb el corresponsal de la CNN'. Rovira assegura que 'el senyor Duran i Lleida no pot malmetre amb les seves declaracions a Madrid la feina que està fent el president de la Generalitat a nivell internacional i en el marc europeu'.