Rovira: ‘La llei de consultes ha de respondre a la radicalitat democràtica que ens reclama la societat’

La portaveu parlamentària d’Esquerra Republicana, Marta Rovira, ha explicat que els propers dies s’endegarà el procés per elaborar la Llei de Consultes en Ponència conjunta que ha despondre al radicalitat democràtica que ens està demanant la societat en aquests moments. Rovira ha assegurat que en la primera sessió d’aquesta ponència caldrà assumir el text que ja s’havia treballat en la legislatura anterior i acte seguir presentar esmenes per no dilatar en el temps el procés històric i determinant que afronta el país.

Aquesta ponència es sumarà a les dues que ja han iniciat avui el seu recorregut, la de la llei electoral i la de llei d’accés a la informació pública i la transparència.

La portaveu d’Esquerra Republicana ha valorat positivament els passos que està fent el govern català per acabar amb els casos de corrupció i espera que de la reunió de demà amb els màxims organismes que vetllen per la qualitat democràtica en surtin propostes.

Marta Rovira ha explicat que Esquerra Republicana assistirà dijous a la convocatòria de la presidenta del Parlament per tal de poder posar en comú aquestes propostes, ‘a aquesta reunió i a qualsevol àmbit on puguem fer arribar propostes per tal que Catalunya sigui, com ve demanant Esquerra Republicana des de fa molt de temps i des de tots els àmbits, pionera en l’àmbit de la transparència’.