Sabrià: 'Farem realitat el mandat del 27S. Si se'ns proposa un referèndum, no ens negarem a posar urnes, ara sembla impossible'

El portaveu nacional d'Esquerra Republicana, Sergi Sabrià, ha deixat clara un cop més la posició d'Esquerra Republicana envers la fallida investidura a Madrid i la nova escenificació de converses i negociacions que queda oberta. Sabrià ha reiterat que 'farem realitat el mandat del 27S. Si se'ns proposa un referèndum, no ens negarem a posar urnes, ara sembla impossible'.

Sergi Sabrià ha reiterat que 'la posició d'Esquerra Republicana no ha variat i es continua basant en la premissa que cap govern de l'estat espanyol, podrà dir-se progressista si no contempla el dret a decidir, un referèndum a l'escocesa en el termini d'un any podria moure la posició d'Esquerra cap a l'abstenció, i ara com ara, aquesta opció sembla impossible, per tant, complirem amb el mandat democràtic del 27S i seguim amb el nostre full de ruta'.

Sabrià s'ha mostrat orgullós de les intervencions de Joan Tardà i Gabriel Rufián a Madrid que han deixat ben clar quin és el camí de Catalunya i ha afegit que 'no anem a Madrid a pidolar ni a demanar, anem a defensar el vot del 27 S i aquella victòria que ja hem obtingut'.

Gabriel Rufián, portaveu adjunt d'Esquerra Republicana al Congreso, a preguntes de la premsa sobre l'oferiment de Pedro Sánchez d'un nou estatut, tema que ja es va suscitar durant el debat i durant la reunió mantinguda entre Esquerra republicana i representants del PSOE, ha dit que 'és una mostra de miopia política total i absoluta. Mostra la distància abismal del PSOE sobre la realitat del que està passat, no entenen res. No tenim mania ni a l'Estatut ni al PSOE, el que tenim és memòria,  i recordem perfectament el apoyaré de Zapatero i el cepillaré de Guerra' ha reblat.