Sergi de los Rios exigirà per escrit la posició del Govern sobre el MTC davant de la manca d'opinió avui del conseller Mena

El diputat al Parlament d'Esquerra Republicana de Catalunya, Sergi de los Rios, presentarà avui mateix una pregunta per escrit al Govern de la Generalitat perquè fixi el seu capteniment davant la possibilitat que el Govern espanyol acabi decidint instal·lar el magatzem temporal centralitzat (MTC) de residus nuclears a Ascó. De los Rios reacciona així davant la situació d'avui al Parlament, quan el conseller d'Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, preguntat per Esquerra sobre el tema, no ha explicat la posició de govern, malgrat que existeix una resolució del Parlament (632/VIII, amb data 11 de març de 2010) que rebutja la instal·lació del cementiri nuclear a Catalunya i que insta al govern català a evitar-la.

Això ha succeït en la compareixença de F. Xavier Mena a la Comissió d'Empresa i Ocupació d'aquest dimecres. Sergi de los Rios considera 'xocant i inadmissible' que 'el conseller que té dins del seu Departament l'àrea d'Energia del nou govern, hagi dit que no té una opinió formada al voltant d'un tema de país que porta anys de debat públic i sobre el qual l'ara cap de l'executiu, Artur Mas, va deixar clara la seva posició aprovant la resolució de l'11 de març de 2010'.

La pregunta per escrit que Esquerra registrarà servirà per 'conèixer si el govern 'dels millors' d'Artur Mas pensa el mateix i actuarà de la mateixa manera que Artur Mas i CiU a l'oposició van demanar al llavors govern català, de fer el possible per evitar el cementiri nuclear'. El diputat republicà senyala que 'el poder legislatiu ja ha dit la seva, però situacions recents ens obliguen a saber quina és la posició real del poder executiu, perquè l'amenaça que Ascó acabi sent la seu del cementiri nuclear continua ben viva', ha dit Sergi de los Rios.

En aquest sentit, Esquerra lamenta l'ambivalència i la manca de determinació que ensenya el govern d'Artur Mas enfront el ministre d'Indústria, Miguel Sebastián. No només el Parlament de Catalunya s'ha mostrat contrari a la ubicació del cementiri, sinó que també existeix un informe tècnic del govern espanyol que recomanava una altra ubicació a partir d'una puntuació final i, a més a més, el territori ha expressat la seva oposició mitjançant ajuntaments de la Ribera d'Ebre i de més enllà, mitjançant consells comarcals i mitjançant les Diputacions de Tarragona i de Lleida.